Kennisgeving over Ripple20 Treck TCP/IP Stack potentiële kwetsbaarheid
08.07.2020

Kennisgeving over Ripple20 Treck TCP/IP Stack potentiële kwetsbaarheid

Ricoh is zich bewust van het beveiligingsprobleem, bekend als de "Ripple20", bekendgemaakt door de JSOF op 16 juni 2020. Deze kwetsbaarheid zou externe hackers in staat kunnen stellen om een informatielek te activeren, wanneer een specifieke TCP/IP stack versie wordt gebruikt.

https://www.jsof-tech.com/ripple20/

https://www.us-cert.gov/ics/advisories/icsa-20-168-01

We hebben vastgesteld dat Ricoh A3-formaat multifunctionele printers, productieprinters, digitale dubbelprogramma's, Interactieve White Boards, projectoren en Unified Communication Systems geen IP-stackmodules van Treck Inc. en Kasago van Zuken Elmic, Inc. gebruiken. Een klein aantal printers en A4-formaat multifunctionele printers worden nog onderzocht op deze IP-stackmodules.

De veiligheid en integriteit van de gegevens en apparaten van onze klanten blijven van het grootste belang voor Ricoh en Ricoh publiceert een advies voor het betreffende model. Naarmate er meer informatie beschikbaar komt, zullen we deze web pagina updaten.

Voor meer informatie over best practices voor het veilig instellen van uw printer of MFP, bezoekt u deze pagina.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl