Lancering eerste high-end Ricoh 3D-printer in Nederland
25.05.2016

Lancering eerste high-end Ricoh 3D-printer in Nederland

s Hertogenbosch, 25 mei 2016 –Technologiespecialist Ricoh introduceert de eerste high-end Ricoh 3D printer. De belangstelling is groot. De RICOH AM S5500P is dan ook vanaf nu ook in Nederland beschikbaar. Sander Sondaal, directeur Production Printing Ricoh Nederland: “3D-printing zal de komende jaren in veel industrieën een plek veroveren.”

De 3D-printer van Ricoh (AM S5500P) is een hoogwaardig printsysteem voor de specifieke productiebehoeften van bedrijven. Het systeem biedt ondersteuning aan PAi- en PPii-materialen die van strategisch belang zijn voor vooral fabrikanten in de automotive industrie.

RICOH_AM_S5500P

Meerdere onderdelen tegelijk produceren
Deze printer kan grote onderdelen in één keer vervaardigen en meerdere onderdelen tegelijk produceren. De slimme recoater voert van beide zijden van de voedingscassette nieuw poeder aan, wat consequent dichtere, hoogwaardige producten oplevert. Een andere innovatie is een betere beheersing van de temperatuur, die de betrouwbaarheid van het eindresultaat aanzienlijk verbetert. Het systeem is standaard geconfigureerd met instellingen die geschikt zijn voor het gebruik van de kunststof materialen die door Ricoh worden geleverd. Via de systeemsoftware geven de gewenste parameters op de te printen toepassing Hierbij is een breed scala aan instellingen mogelijk.

De RICOH AM S5500P is gebaseerd op de SLS®iii techniek. Deze additive manufacturing-methode ondersteunt diverse soorten kunststof materialen. Zo kunnen autofabrikanten bijvoorbeeld meerdere functionele onderdelen tegelijkertijd produceren, niet alleen voor prototypes en testdoeleinden, maar ook voor fabricage en eindproducten.

Sander Sondaal, directeur Production Printing Ricoh Nederland: “Tegenwoordig wordt van fabrikanten verwacht dat ze snel reageren op vragen van klanten. Met 3D-printers kunnen prototypes en functionele onderdelen voordeliger en sneller worden gemaakt. Additive manufacturing biedt duidelijk voordelen in de waardeketen. Bijvoorbeeld in voorraadbeheer, beschikbaarheid van onderdelen of de opstartfase van nieuwe producten. Daar is veel winst te behalen.”

Jean Paul Schriek, Senior Product Marketeer van Ricoh Nederland: “Met de nieuwe 3D-printer en de bijbehorende relevante end-to-end services van Ricoh krijgen klanten één aanspreekpunt voor alles wat met additive manufacturing te maken heeft. Hiermee kunnen bedrijven hun efficiency en productiviteit verbeteren en nieuwe toepassingen ontplooien. Een belangrijke ontwikkeling, gezien de relatieve fragmentatie van de markt, is dit een belangrijke ontwikkeling, omdat bedrijven door het on demand printen van onderdelen en creëren van prototypes kunnen inspelen op de zich steeds verder ontwikkelende behoefte aan productie-innovatie.”

RICOH Rapid Fab-faciliteit
Als onderdeel van de bedrijfsactiviteiten op het gebied van additive manufacturing, met 3D-printers als speerpunt, heeft Ricoh onlangs zijn eerste RICOH Rapid Fab-faciliteit geopend. Deze faciliteit in het Customer Experience Center van Ricoh in Telford (Verenigd Koninkrijk) is erop gericht klanten te laten profiteren van Ricoh’s expertise op het gebied van advies en productie in 3D.

Ga voor meer informatie naar www.ricoh-europe.com/products/3D-printers.

i PA (polyamide): nylon. Polymeer poeder dat kracht en buigzaamheid biedt.
ii PP (polypropeen): polymeer poeder, dat licht, enorm duurzaam en zeer buigzaam is.
iii SLS® (Selective Laser Sintering). SLS is een gedeponeerd handelsmerk van 3D Systems, Inc.


|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl