- LUMC breidt samenwerking met Ricoh verder uit
11.11.2015

LUMC breidt samenwerking met Ricoh verder uit

Vijfjarig contract voor vervanging en optimalisatie gehele printerpark
’s-Hertogenbosch, 12 november 2015 – Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) verlengt voor vijf jaar de samenwerking met Ricoh Nederland. De samenwerking omvat de inrichting, levering en het onderhoud van alle printoplossingen binnen het LUMC. Na de implementatie is het printerpark van het medisch centrum vervangen en volledig geoptimaliseerd.
Het LUMC maakt al ruim zeven jaar gebruik van de oplossingen van Ricoh. Het bedrijf won onlangs de aanbestedingsprocedure voor vervanging van het gehele printerpark. Waren voorheen ook nog kleine printers van andere merken binnen het LUMC in gebruik, met het nieuwe contract levert Ricoh voortaan bijna alle printapparatuur.

Door alles bij één leverancier onder te brengen wil het LUMC niet alleen het gebruikersgemak optimaliseren en processen beter op elkaar afstemmen, maar ook kosten besparen.

Ricoh biedt een geïntegreerde Managed Print Service oplossing, Pull print printing en slimmer scannen. Ricoh biedt daarnaast Application Management, wat LUMC continu pro-actief beheer op de centrale software oplevert. Met on-site support door meerdere Ricoh engineers, wordt de dienstverlening daarnaast 24/7 ondersteund. De oplossing van Ricoh koppelt de scanprocessen tevens met het Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS-EPD) van Chipsoft. Hiermee zijn patiëntgegevens meteen digitaal geïntegreerd beschikbaar.

De zorgsector verandert, waardoor de behoefte aan optimalisatie en digitalisering van processen toeneemt om uiteindelijk de individuele aandacht voor de patiënt te vergroten en de kwaliteit van zorg te verhogen. Ricoh is trots op de samenwerking met het LUMC, dat als universitair ziekenhuis een voorbeeld- én voortrekkersrol vervult. Ricoh is bovendien betrokken bij de ontwikkeling van innovatieprojecten binnen het LUMC. Zo is een deel van de gerealiseerde besparing in afdrukkosten omgezet naar een innovatiebudget. Dit budget zal worden toegepast om toekomstige procesoptimalisering in afdrukprocessen te bekostigen, bijvoorbeeld het toepassen van nieuwe scanpaden.

Remco Jansen, IT-manager Gebruiksondersteuning LUMC: “Ricoh levert met haar totaalconcept en state-of-the-art afdrukpark een goede bijdrage aan onze bedrijfsdoelstellingen op IT-gebied, zoals hogere gebruikerstevredenheid en aan onze doelstellingen op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Pieter Rahusen, Senior Marketing & Development Manager Healthcare bij Ricoh Nederland: “Uit ervaring weten we dat een universitair centrum als het LUMC zich terdege bewust is van het belang van de nieuwste technologie en infrastructuur. Technologie is de belangrijkste drijfveer voor interne veranderingen die moeten leiden tot kwaliteitsverhoging, klanttevredenheid en meer efficiëntie in de zorg. We zijn trots om te mogen samenwerken met het LUMC op het gebied van print en infrastructuur.”

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl