Man Print & Sign zet met Ricoh in op groei DTG-markt
30.06.2021

Man Print & Sign zet met Ricoh in op groei DTG-markt

‘Schoenen, petjes, shirtmouwen: textielbedrukking biedt volop groeipotentieel’

Man Print & Sign in het Noord-Hollandse De Rijp ziet volop nieuwe mogelijkheden en groeikansen in de markt van textielbedrukking. De totaalleverancier voor de print- en sign-industrie breidt daarom het assortiment uit met de veelzijdige en innovatieve direct-to-garment (DTG) printers van Ricoh. De recente installatie van de Ricoh Ri2000 textielprinter in de showroom markeert het nieuwe partnerschap tussen beide bedrijven.
20210630 Man Print & Sign zet met Ricoh in op groei DTG-markt
We groeien weer gestaag”, stelt directeur/eigenaar René Man tevreden vast. De crisis heeft nauwelijks vat gekregen op het familiebedrijf Man Print & Sign, dat al ruim 30 jaar bestaat. “De print- en sign-markt biedt nog volop groeipotentieel. En textielbedrukking gaat daar een steeds grotere rol in spelen. Bedrijven en organisaties hebben de afgelopen jaren de mogelijkheden ontdekt om auto’s en bijvoorbeeld ook wanden van een eigen bedrukking te laten voorzien. Dat gaat zich verder uitbreiden naar shirtjes, schoenen en andere kledingstukken. Daar spelen wij op in door nu ons portfolio te verbreden met de direct-to-garment (DTG) printers van Ricoh.”

Volledige reeks Ricoh DTG printers

Met de compacte Ricoh Ri100, de veelzijdige Ricoh Ri1000 en de productieve Ricoh Ri2000 biedt Ricoh een volledige reeks hoogwaardige DTG printers, uitgerust met eigen inkjetkoppen en inkten. Dankzij de recente introductie van nieuwe inlegplaten voor deze machines zijn er nog meer toepassingen mogelijk, vertelt Graddus Pott Hofstede. Hij is bij Ricoh Nederland verantwoordelijk voor de DTG-markt: “Ook schoenen, petjes, mouwen en bijvoorbeeld mondkapjes kunnen daardoor uiterst efficiënt en in hoge kwaliteit worden bedrukt.” De magnetische inlegplaten laten zich snel en eenvoudig wisselen, zodat de productiviteit van de DTG printers hoog blijft. De intuïtieve Colorgate software zorgt bovendien voor een optimale aansturing.

Nieuwe mogelijkheden en groeikansen

René Man heeft hoge verwachtingen van met name het topmodel uit de Ricoh-reeks, de Ri2000. Die machine print zowel witte inkt (als ondergrond op donkergekleurde textielsoorten) als het full colour beeld in één doorgang. “Het is een zeer robuuste machine met een hoge productiesnelheid, die ook grotere printvolumes goed aankan. Daardoor is deze printer niet alleen geschikt voor print- en sign-bedrijven, maar zie ik ook nieuwe mogelijkheden in bijvoorbeeld de mode-industrie.” 

Te zien tijdens vakbeurs Sign2Com

Volgens Pott Hofstede is Man Print & Sign de perfecte distributiepartner om in Nederland de verkoop en service van de DTG printers van Ricoh te verzorgen. Ook andere resellers, zoals de Ricoh Document Centers, zullen op dit gebied profiteren van de ondersteuning, begeleiding en het onderhoud door Man Print & Sign. Met ruim twintig medewerkers beschikt Man Print & Sign over een grote technische dienst met ruime kennis op het gebied van machines, materialen en software, legt René Man uit. “We hebben al wel ervaring in de DTG markt, maar nu zetten we met Ricoh graag een volgende stap.” Hij grijpt de vakbeurs Sign2Com (19 t/m 21 september 2021 in Kortrijk) aan om de Ricoh Ri2000 aan het publiek te tonen en de mogelijkheden te demonstreren: “Het is tijd om weer te groeien.”

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl