homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Graphic Communications

Overtref klantverwachtingen met innovatief printwerk

Vergroot je concurrentievoordeel en overtref klantverwachtingen met de mogelijkheden in print. Bij Ricoh ondersteunen we je met slimme services en hardware, software en workflow-oplossingen op maat.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview

Middelgrote bedrijven verwachten dat werk in 2017 verandert

Middelgrote bedrijven verwachten dat werk in 2017 verandert

Ricoh, ‘s Hertogenbosch, 23 maart 2017 - Een overweldigende meerderheid van de werknemers bij Europese middelgrote bedrijven verwachten dat hun werk verandert in 2017. Dat blijkt uit onderzoek dat Ricoh heeft uitgevoerd.

96% of de respondenten werkzaam bij bedrijven met 50-500 werknemers zijn het er over eens dat factoren als digitale disruptie, economische onzekerheid en verandering in regelgeving invloed gaan hebben op hun werk. Toch zijn ze positief en zelfverzekerd. Slechts 8% verwacht dat ze van baan veranderen en maar 12% gelooft dat ze in 2017 minder carrièremogelijkheden hebben.

De meerderheid van de 790 ondervraagde medewerkers, werkzaam bij middelgrote bedrijven, kijkt uit naar creativiteit en technologie in 2017.

  • 57% verwacht dat hun bedrijven creatiever worden met hulpbronnen  
  • 62% vindt dat hun bedrijven meer moeten doen om nieuwe technologieën en processen te gebruiken
  • 64% is het erover eens dat nieuwe technologieën de connectiviteit fors zullen verhogen
Bovenop dat enthousiasme verwacht 59% van de werknemers in middelgrote bedrijven dat hun bedrijf een sterkere positie dan nu zal innemen tegen het einde van het jaar.

Het rapport van Ricoh Europe over de impact die werknemers verwachten door verandering in 2017, is beschikbaar op www.ricoh.nl/thoughtleadership.

David Mills, CEO van Ricoh Europe,: "Europese middelgrote bedrijven staan voor grote uitdagingen wat betreft structuren, hulpbronnen en gedrag. Ondanks dat feit hoeven we de huidige periode van verandering niet als een bedreiging te zien. De economische onzekerheid blijft waarschijnlijk aanhouden en middelgrote bedrijven moeten een tandje bijzetten. Het is positief dat zoveel werknemers dat feit erkennen en om de middelen vragen om dat ook te kunnen doen."

"Coöperatieve teams vormen het hart van elk succesvol bedrijf en digitale oplossingen als cognitieve whiteboards ondersteunen de groei hiervan. Door om digitale technologieën te vragen die de samenwerking vereenvoudigen, geven werknemers aan dat ze betrokken en gemotiveerd zijn om van veranderingen te profiteren als bedrijf."

Louella Fernandes, associate director, Quocirca, voegt hieraan toe: "Zonder een strategische focus op hun informatiebeheerprocessen zullen heel wat bedrijven blijven worstelen. Bedrijven moeten prioriteiten stellen en hun digitale langetermijnstrategie opnieuw bekijken. Bedrijven die dit doen zijn het beste in staat om disruptie en nieuwe, andere manieren van werken te benutten om groei te realiseren. Ik verwacht dat bedrijven dit jaar in toenemende mate hun voordeel halen uit technologisch gemotiveerde doelmatigheden. Het versterken van het digitale vertrouwen op de werkplek is van essentieel belang om dit proces te stimuleren."

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company loopt Ricoh voorop in nieuwe manieren van werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl