homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Graphic Communications

Overtref klantverwachtingen met innovatief printwerk

Vergroot je concurrentievoordeel en overtref klantverwachtingen met de mogelijkheden in print. Bij Ricoh ondersteunen we je met slimme services en hardware, software en workflow-oplossingen op maat.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview

MKB-bedrijven dreigen personeel kwijt te raken door frustraties over technologie

‘s-Hertogenbosch, 14 oktober 2020 – Midden- en klein bedrijven (MKB) lopen het risico om werknemers kwijt te raken als gevolg van frustraties over beschikbare technologie voor thuiswerken. Bijna één op de vijf kantoormedewerkers uit de MKB sector denkt erover om over te stappen naar een organisatie met betere thuiswerkvoorzieningen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Ricoh, gehouden onder meer dan 500 kantoormedewerkers.
MKB-bedrijven dreigen personeel kwijt te raken  door frustraties over technologie

Terwijl bedrijven nog moeten bekomen van de gevolgen van de wereldwijde pandemie, verwachten werknemers dat hun werkgever een moderne gecombineerde aanpak aanbiedt als het gaat om hoe en waar ze werken. Het onderzoek wijst uit dat 18% van de werknemers van MKB-bedrijven overweegt van baan te veranderen. Uit het onderzoek blijkt ook het volgende:

  • 76% zegt over de vaardigheden te beschikken die nodig zijn om thuis te werken 
  • 23% vindt het echter moeilijk gemotiveerd en betrokken te blijven bij de organisatie, vanwege problemen met de communicatie en technologie tijdens het thuiswerken
  • 18% voelt zich bovendien minder productief door beperkingen op het gebied van communicatie en technologie
  • 36% moest een beroep doen op de eigen technologie om tijdens de pandemie thuis te kunnen werken, omdat hun werkgever geen apparatuur beschikbaar stelde

Gevolgen
Deze technologische tekortkomingen kunnen niet alleen leiden tot verlies van talent. 23% heeft niet de middelen om de beste resultaten te behalen voor de klanten of om op afstand samen te werken met hun team. Dit is erg verontrustend in een tijd waarin groei van essentieel belang is.

Ondanks de problemen met thuiswerken keren de werknemers van MKB-bedrijven voorlopig niet massaal terug naar kantoor. Gevraagd naar het toekomstige beleid van hun bedrijf ten aanzien van thuiswerken zegt 62% te denken dat hun bedrijf hen de rest van 2020 zal laten thuiswerken. 56% denkt dat dit weleens voor altijd zou kunnen zijn.

Werkplektechnologie
Werknemers van MKB-bedrijven verwachten zeker meer van hun werkgevers. Twee derde (70%) verwacht de verkregen flexibiliteit te behouden. 66% heeft er vertrouwen in dat zijn of haar bedrijf zal investeren in toekomstbestendige werkplektechnologie. Dat betekent onder meer dat het kantoor veiliger wordt gemaakt. 35% zegt liever niet terug te keren, tenzij er aanvullende veiligheidsmaatregelen worden getroffen.

Maurits Aalders, Marketing Director bij Ricoh Nederland, zegt: "Digitale transformatie maakte misschien wel deel uit van hun langetermijnvisie, maar nu hebben MKB-bedrijven geen tijd te verliezen. Zonder de juiste technologie om gemakkelijk en veilig op afstand te werken, dreigen bedrijven hun personeel kwijt te raken. Organisaties staan of vallen bij de deskundigheid en kwaliteit van hun mensen. Als ze die kwijtraken aan de concurrent, raken ze vaak ook klanten kwijt. Oude manieren van werken kunnen niet langer de standaard zijn. Het is niet voldoende als een bedrijf zich 'behelpt' met ondermaatse apparatuur en processen. De stappen die bedrijven nu zetten, bepalen hoe ze deze periode te boven komen en maken de weg vrij voor succes in de toekomst."

Download het onderzoeksrapport op www.ricoh.nl/insights.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company loopt Ricoh voorop in nieuwe manieren van werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl