Nieuwe printerdriver beschikbaar
12.03.2020

Nieuwe printerdriver beschikbaar

Eerste publicatie: 22 januari 2020

Tweede publicatie: 12 februari 2020 

Derde publicatie: 20 februari 2020

Laatste publicatie: 12 maart 2020

Recent is er een potentiële vulnerability in de printer drivers geconstateerd. Deze kwetsbaarheid geldt voor specifieke printer drivers.

Vandaag, 12 maart 2020, brengt Ricoh een volledig nieuwe Universal Printer Driver (version v4.27.0.0) uit. Deze UPD is te downloaden via deze link: https://support.ricoh.com/bb/html/dr_ut_e/rc3/model/p_i/p_i.htm?lang=en. Met deze nieuwe printer driver is de potentiële vulnerability volledig opgelost en worden toekomstige updates weer automatisch verzonden.

Op 22 januari heeft Ricoh als oplossing voor deze vulnerability geüpdatete drivers en patches gepubliceerd en ter beschikking gesteld. Deze voldeed echter niet volledig aan de hoge kwaliteitseisen van Ricoh.

Ricoh heeft op 20 februari een geüpdatet beveiligingsprogramma uitgebracht om het beveiligingsprobleem te verhelpen. Alle gebruikers van de specifieke printer drivers raden we nadrukkelijk aan om deze patch te installeren. Daarvoor is het belangrijk om deze stappen te volgen:

  1. Check of de printer in deze lijst van getroffen printer drivers voorkomt
  2. Staat de printer op deze lijst, download en installeer dan de laatste versie van de printer driver, ook als dit onlangs nog is gedaan:

    For [PCL6 Driver for Universal Print] and [PS Driver for Universal Print], [PC FAX Generic Driver], [Generic PCL5 Driver], [RPCS Driver], [PostScript3 Driver], [PCL6(PCL XL) Driver] and [RPCS Raster Driver]

  3. Download en installeer de security patch:
  4. http://support.ricoh.com/bb/html/dr_ut_e/re1/model/Security_Patch/Security_Patch.htm
Voor hulp bij installatie is deze ‘How to guide’ beschikbaar. Neem bij vragen contact met ons op.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl