Nieuwe productiesystemen van Ricoh slepen twee BLI Awards in de wacht
12.10.2018

Nieuwe productiesystemen van Ricoh slepen twee BLI Awards in de wacht

’s-Hertogenbosch, 12 oktober 2018 – Twee productiesystemen van Ricoh zijn opnieuw erkend met een BLI PRO Award. De jury van Buyers Laboratory heeft de Ricoh Pro C9200-serie uitgeroepen tot ‘Outstanding High-Volume Colour Production Device’ en de Ricoh Pro C7200x-serie tot ‘Outstanding Mid-Volume Colour Production Device’.

De Ricoh Pro C9200 (links) en de Ricoh Pro C7200x (rechts) zijn beide bekroond met een BLI Award.
De Ricoh Pro C9200 (links) en de Ricoh Pro C7200x (rechts) zijn beide bekroond met een BLI Award.

BLI, ’s werelds grootste onafhankelijke tester van hard- en software in de printermarkt, heeft de keuze voor de winnende systemen gebaseerd op een grondige evaluatie van een uitgebreide reeks technische criteria.

Sander Sondaal, Directeur Commercial en Industrial Printing Group, Ricoh Nederland, zegt: “De Ricoh Pro C9200 en Ricoh Pro C7200x treden met deze prijzen in de voetsporen van hun voorgangers. Dit toont aan hoe Ricoh technologie steeds verder ontwikkelt, waardoor professionele printbedrijven de snel veranderende omgeving kunnen bijbenen. De jury was het erover eens dat de nieuwe functies en verbeteringen waardevolle ontwikkelingen zijn die de printproductie en prestaties verhogen.”

“De Ricoh Pro C9200 is geschikt voor grafimediabedrijven. Het systeem leverde tijdens het testen consistent resultaten van hoge kwaliteit”, aldus George Mikolay, Associate Director van Copiers/Production van Keypoint Intelligence. Over de Ricoh Pro C7210-serie voegt hij toe: “Een van de grootste voordelen van het systeem is het vijfde kleurstation, dat het niet alleen mogelijk maakt om wit in één keer te printen met CMYK, maar ook onzichtbaar rood, transparant, neongeel en neonroze.

De nieuwe Pro C9200-serie levert een verbeterde beeldkwaliteit en uitstekende registratie, wat tot een vermindering van de operationele kosten en hogere omzet leidt. Met de nieuwe Auto Colour Diagnosis technologie zijn de kleurconsistentie en -stabiliteit van hoog niveau door het kunnen detecteren en aanpassen van kleine kleurafwijkingen.

Met de nieuwe Pro C7200x kunnen bedrijven kosten besparen en zich tegelijkertijd onderscheiden van concurrentie. Vergeleken met het Pro C7100x-platform levert de Pro C7200x betere kleurstabiliteit dankzij automatische kalibratie met ingebouwde sensoren en verbeterde registratie met een automatische afstellingsfunctie. Bovendien biedt het vijfde kleurstation meer mogelijkheden voor hoogwaardige printtoepassingen met de nieuwe mogelijkheid om in één keer wit en CMYK te printen, waardoor de impact wordt vergroot op gekleurde materialen.

Meer informatie hierover vind je op http://www.ricoh.nl/.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl