Nieuwe Ricoh Pro™ C7200X-serie biedt verbeterde creatieve mogelijkheden
08.03.2018

Nieuwe Ricoh Pro™ C7200X-serie biedt verbeterde creatieve mogelijkheden

‘s-Hertogenbosch, 8 maart 2018Ricoh introduceert de nieuwe Pro™ C7200X-serie. Met deze losblad kleuren productiesystemen biedt Ricoh zijn klanten een kosteneffectieve manier om zich binnen de professionele printmarkt te onderscheiden.

Ricoh C7200X

De Pro C7200X-serie (Graphic Arts Edition) met vijfde kleurstation is ontworpen en ontwikkeld voor creatieve grafische toepassingen terwijl de vierkleuren Pro™ C7200-serie is ontwikkeld met het oog op kostenefficiëntie voor centrale repro’s. 

Deze nieuwe serie is een verbetering ten opzichte van het Pro C7100X platform op veel verschillende fronten:

  • Verbeterde kleurstabiliteit door automatische kalibratie met ingebouwde sensoren;
  • Verbeterde registratie met een automatische afstellingsfunctie;
  • Hogere productiviteit door wit als basis laag en kleuropbouw in CMYK in één doorgang te printen op gekleurde media; 
  • Een onzichtbare rode toner, geschikt voor beveiligingstoepassingen;
  • Een groot aanbod van toners voor het vijfde kleurstation, met neonroze, neongeel, wit en veredeling met transparante toner;
  • Hogere productiviteit door printsnelheden van 85 tot 95 pagina’s per minuut, met automatische dubbelzijdige productie op bannervellen tot 70 cm en enkelzijdig tot 126 cm;
  • Uitzonderlijke beeldkwaliteit met een resolutie van 2.400 x 4.800 dpi;
  • Toepasbaar voor een breed assortiment aan papiersoorten, tot 360 g/m², te printen met de genoemde maximale snelheid.

Voor de digitale front-end is er keuze uit een Fiery van EFI, GWNX en de TotalFlow Print Server R62A. Deze laatstgenoemde is een krachtige DFE die uitstekend integreert met verschillende workflow-oplossingen.  

“De nieuwe Ricoh Pro C7200X-serie heeft een buitengewoon pakket aan mogelijkheden”, zegt Sander Sondaal, Directeur, Commercial and Industrial Printing, Ricoh Nederland. “De systemen spelen in op de behoeften van de markt naar meer complexiteit, snellere doorlooptijden en gevarieerde oplages. De verbeteringen op het gebied van kwaliteit, productiviteit en gebruiksgemak zorgen ervoor dat je snel en eenvoudig opvallende en aansprekende resultaten realiseert. Dit zal grafimediabedrijven helpen bij het vergroten van een trouwe klantenkring, daar ben ik van overtuigd.”  

De primeur van de Pro C7200SX is voor direct mail bedrijf DM Impressions uit Purmerend. Zij kozen voor de Pro C7200SX, omdat zij op zoek waren naar het bieden van nog meer toegevoegde waarde. Gert-Jan ten Klei: “Wij willen onze klanten ‘iets extra’s’ bieden, meer dan printen in full colour alleen. Met de nieuwe Ricoh Pro C7200SX kunnen we dat invullen, ons onderscheiden in de markt en beter inspelen op de behoefte om papieren communicatie meer impact te geven.” Jacqueline ten Klei vult aan: “Vooral in direct mail gaat het om creativiteit en emotie, want dat levert conversie op. Daar zien wij dan ook voor onze Ricoh Pro C7200SX veel nieuwe mogelijkheden en toepassingen zoals selfmailers, bijvoorbeeld.” 

De modellen van de Ricoh Pro C7200X-serie staan vanaf medio maart ook in de showroom van Ricoh Nederland in ’s-Hertogenbosch. Bekijk de productvideo alvast hier.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl