Nieuwe RICOH Pro™ C9500: razendsnel digitaal printen in hoge kwaliteit
02.08.2023

Nieuwe RICOH Pro™ C9500: razendsnel digitaal printen in hoge kwaliteit

Met technologie om printtaken sterk te vereenvoudigen en de productiviteit te verhogen

Ricoh, ‘s-Hertogenbosch, 2 augustus 2023 – Digitaal printen, in hoge kwaliteit. Ook in kleine oplages. Met het nieuwe losblad digitale kleurenproductiesysteem RICOH Pro C9500 breiden grafimediabedrijven en centrale repro-afdelingen hun aanbod en productiecapaciteit uit. Terwijl slimme technologie meer operationele efficiency mogelijk maakt.

Ricoh Pro C9500
De Ricoh Pro C9500 beschikt o.a. over een volautomatisch kleurcontrolesysteem voor maximale kwaliteit en stabiliteit

Minder handmatig werk, hogere klanttevredenheid

De RICOH Pro™ 9500 is de opvolger van de populaire RICOH Pro™ C9200. Het systeem is geschikt voor intensief gebruik en uitgerust met de nieuwste technologieën. Gebruikers kiezen uit verschillende automatiseringsopties, waardoor er minder handmatige handelingen nodig zijn bij het uitvoeren van printtaken. De nieuwe software vereenvoudigt de printtaken en activiteiten nog verder. Zo houden grafimediabedrijven en centrale repro-afdelingen meer grip op hun kosten, werken ze efficiënter en houden ze ruimte over voor andere taken. Tegelijkertijd verhogen zij de klanttevredenheid dankzij snelle en foutloze producties en processen. Met de RICOH Pro™ 9500 versnellen grafimediabedrijven bovendien hun transitie van analoog naar digitaal printen.

Slimmer operationeel- en onderhoudsbeheer

De nieuw ontwikkelde RICOH GC OS engine controller (Graphic Communications Operating System) introduceert verbeteringen voor operationeel en onderhoudsbeheer. Het heeft een groter scherm met een gebruiksvriendelijke interface. De controller is compatibel met externe diagnosesystemen en onderhoudsprogramma’s. Gebruikers hebben toegang tot de printer vanaf een pc of tablet. Instellingen kunnen op afstand worden beheerd.

De zogenoemde Auto Color Diagnosis Unit automatiseert drie bedrijfskritische checks in drukwerk: kwaliteit, registratie en kleurmanagement. Dit levert nog meer nauwkeurigheid op. 

Meer voordelen 

  • Volautomatisch kleurcontrolesysteem voor kwaliteit en stabiliteit
  • Geen snelheidsverlies bij gebruik van alle media tot 470 g/m²
  • Aanpasbare instelling van het glansniveau
  • Nieuwe nabewerkingsopties (zoals snijden, rillen en perforeren)
  • Automatisch dubbelzijdig printen op lange vellen tot 1030 mm en enkelzijdig tot 1260 mm
  • Nieuwe fuser die media soepel door het fuserproces laat gaan. Gelijkmatige toepassing van warmte en druk realiseert een hoge beeldkwaliteit op uiteenlopende soorten media
  • Verbeterde productiviteit dankzij snelle insteltijden, die een maximale uptime opleveren

Effectiviteit en rendement maximaliseren

Gabriëlle Impens, Senior Product Markteer, Ricoh Nederland, zegt: “De nieuwe Pro C9500 zorgt voor een sprong voorwaarts in productietechnologie. Het systeem is speciaal ontworpen om grafimediabedrijven en centrale repro-afdelingen in staat te stellen hun productiecapaciteit uit te breiden. De mogelijkheden van het systeem worden verder ondersteund door een reeks softwareopties. Bijvoorbeeld RICOH TotalFlow Supervisor™, RICOH TotalFlow Production Manager en RICOH FusionPro, waarmee klanten de effectiviteit van hun producten en het rendement op hun investering kunnen maximaliseren.”

Bewezen technologieën

De Pro C9500 bevat ook de bewezen technologieën van de RICOH Pro C9200. Zoals de VCSEL-technologie (Vertical Cavity Surface Emitting Laser), het DEMS-systeem (Development Electric-field Modulation System), de gladstrijkroller van de fuserriem, DSC-correctie (Dynamic Shading Correction), registratieaanpassing en het interne sensorsysteem.

Het RICOH Pro C9500 losblad digitale kleurenproductiesysteem is vanaf september beschikbaar in Europa.

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl/campaigns/pro-c9500.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl