Nieuwe versie Ricoh Streamline NX v3 om documentprocessen te vereenvoudigen
01.10.2018

Nieuwe versie Ricoh Streamline NX v3 om documentprocessen te vereenvoudigen

‘sHertogenbosch, 1 oktober 2018 - De uitdaging die elk bedrijf waarschijnlijk wel bekend voorkomt: het vinden van die ene oplossing voor elk documentproces. Organisaties krijgen te maken met enorme hoeveelheden informatie en processen. Sommige werknemers voelen zich hierdoor overweldigd. Streamline NX v3 is een alles-in-één oplossing die de manier van werken verbetert en bedrijven ondersteunt bij hun groei in het digitale tijdperk. Naast procesverbetering, kan tot wel 40 procent worden bespaard op belangrijke operationele kosten.

Activiteiten vereenvoudigen
Door de veelzijdigheid van Streamline NX hoeven werknemers slechts één softwareoplossing te gebruiken voor apparaatbeheer, printen, kopiëren, scannen, faxen en gerelateerde workflows. De printers of groepen printers kunnen eenvoudig gemonitord en beheerd worden binnen en buiten het kantoor, ook via smartphones en tablets. Streamline NX is modulair op te bouwen, waardoor de klant zelf de functionaliteiten kan kiezen.

Met deze nieuwe versie van Streamline NX, kunnen de instellingen voor een groep multifunctionele printers op één apparaat worden ingesteld en vervolgens worden overgezet naar de andere apparaten. Daarnaast is iedereen vanaf ieder device instaat om mobiel te printen via een app, dus ook tijdelijke krachten of gasten. Andere nieuwe functionaliteiten zijn onder andere de integratie met interactieve whiteboards en het scannen naar cloud bestemmingen als Gmail en Dropbox.

Verduurzaming en kosten besparen
Door gebruik te maken van identificatiekaarten is het mogelijk om de toegangsrechten van werknemers tot bepaalde functies te reguleren, zodat gebruikers alleen deze opties in beeld krijgen. Ook is het mogelijk om voor alle gebruikers zuinige functies als standaard in te stellen, zoals zwart-wit en dubbelzijdig printen. De software geeft inzage in het gebruik van individuen, groepen, afdelingen, klanten of projecten. Met dit inzicht kunnen de kosten aan gebruikers worden toegerekend of worden gefactureerd aan klanten.

Verder beschikt Streamline NX v3 over device management software waarmee de status te zien is van alle machines. Je ziet dus in één oogopslag of bijvoorbeeld bij een machine de toner vervangen moet worden. Vaak zijn hier aparte oplossingen voor, maar deze software biedt alles in een.

Veiligheid
Daarnaast is Ricoh een van de weinige leveranciers die heeft gekozen om Streamline NX installaties en configuraties via het ‘Security by Default’ te reguleren. Hierdoor zijn alle print-, scan-, communicatie- en beheerprocessen binnen Streamline NX v3 standaard beveiligd en kunnen gebruikers aantonen dat zij voldoen aan de AVG-wetgeving.

Meer informatie hierover vindt u in deze video en op deze site.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl