homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview
Hybride Werken

Hybride Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom hybride werken.
Doe inspiratie op
Enteprise - Workplace Transformation
Cybersecurity & Cloud

Cybersecurity & Cloud

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom veilig werken en werken in de cloud.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Slim Werken

Slim Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom het optimaliseren van je bedrijfsprocessen.
Doe inspiratie op
Lets find your digital path to growth
Professioneel Printen

Professioneel Printen

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom nieuwe groeimogelijkheden in digitaal printen.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Klantcases

Klantcases

Praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen.
Doe inspiratie op
Case study - Mobile

Onderzoek: werknemers willen meer zingeving en creativiteit in het werk

Ricoh, ‘s-Hertogenbosch, 27 oktober 2022 – Een meerderheid van de Nederlandse werknemers (61%) is op zoek naar meer zingeving en creativiteit in het werk. Dit blijkt uit recent onderzoek van Opinium in opdracht van Ricoh. De werkgever is hierin aan zet.

Onderzoek: werknemers willen meer zingeving en creativiteit in het werk

Geen gebrek aan betrokkenheid
Aan het onderzoek deden 1.000 werknemers en 250 besluitvormers mee. Slechts 4% zegt dat ze alleen minimale inspanningen verrichten op het werk. Dit resultaat staat haaks op ‘quiet quitting’, een fenomeen dat op dit moment populair is op sociale media. Bij quiet quitting stoppen medewerkers heel bewust met het maken van overuren. Zij werken strikt binnen hun werktijden en voeren alléén de activiteiten uit waarvoor zij worden betaald. 

81 procent van de werknemers zegt betrokken te zijn bij het werk. En 71 procent is enthousiast over de werkzaamheden. Ondanks dat de meerderheid van de werknemers enigszins tevreden is, staan verschillende belemmeringen creativiteit en productiviteit in de weg.

De combinatie van stijgende kosten voor levensonderhoud en gebrek aan voldoening en zingeving zorgt ervoor dat werknemers verder kijken. Bijna de helft (48%) zegt van baan te willen wisselen als een mooie kans zich aandient. Toch nemen veel organisaties het welzijn van werknemers en de zorgen om salaris niet serieus. 59% van de werkgevers vindt dat werknemers juist dankbaar moeten zijn voor hun baan.

Zinvol werk en waarde toevoegen
De uitdaging is om werk aan te bieden waar medewerkers creativiteit in kwijt kunnen en voldoening uithalen. Tegelijk is het belangrijk dat dit werk een positieve bijdrage levert aan de organisatie. De inzet van betrouwbare technologie kan helpen om de medewerkersbeleving te verbeteren. Zo kan technologie hen repetitieve en arbeidsintensieve werkzaamheden uit handen nemen. Bijvoorbeeld door automatisering.

40 procent van een werkdag bestaat uit administratieve taken of het oplossen van technische issues. Hierdoor hebben teams minder tijd en focus op werkzaamheden, die echt waarde toevoegen aan een organisatie. Door inhoudelijk interessant werk aan te bieden, beperken organisaties hun werknemers niet langer in hun doel en drive. Bijna twee derde (61%) van de werknemers zou het werk leuker vinden als ze tijd hadden voor creatieve taken.

Hybride werken als kans
Ook hybride werken is een manier om meer zingeving, welzijn en voldoening te creëren op het werk. Een goede balans tussen vrijheid en vertrouwen om hybride te werken, is hiervoor cruciaal. Daarnaast is ruimte voor een face-to-facegesprek met collega’s belangrijk.

Zo zegt 69 procent van de werknemers graag te leren van collega’s, die fysiek in dezelfde ruimte zijn. 59 procent geeft aan werk te willen combineren met sociale activiteiten. Denk aan afspraken met bevriende collega’s of een borrel na het werk. Verkeerde of niet-functionerende technologie kan de drempel verhogen om weer op kantoor te werken. Ook ondermijnt dit het belang van het kantoor als een sociale omgeving, waarin wordt samengewerkt. Een derde van de werknemers zegt niet naar kantoor te gaan, omdat het boeken van een werkplek te ingewikkeld is.

Juiste werk-privébalans
Bob van Heyningen, CEO van Ricoh Nederland, zegt: “Werkgevers zijn aan zet om betekenisvol werk opnieuw vorm te geven. Dit vraagt onder meer om de juiste tools waarmee je creatiever werk voor je mensen mogelijk maakt. Denk aan technologie waarmee documentverwerking automatisch gaat via workflows. En aan oplossingen waarmee je handmatige stappen in een proces automatiseert. Werknemers kunnen zich dan richten op hun kerntaken en hoeven geen tijd meer te verdoen aan onnodige administratieve werkzaamheden. Met als resultaat dat zij meer zingeving en creativiteit in hun werk ervaren.”
kijk voor meer informatie op www.ricoh.nl

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company loopt Ricoh voorop in nieuwe manieren van werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl