homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Graphic Communications

Overtref klantverwachtingen met innovatief printwerk

Vergroot je concurrentievoordeel en overtref klantverwachtingen met de mogelijkheden in print. Bij Ricoh ondersteunen we je met slimme services en hardware, software en workflow-oplossingen op maat.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview

Print belangrijke strategische troef voor groei en innovatie

’s Hertogenbosch, 23 mei 2018 – Business leaders beschouwen nieuwe printtechnologieën als een cruciale factor voor succes. Uit nieuw onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Ricoh, blijkt dat de meerderheid van de besluitvormers flexibiliteit (77%) en innovatie (69%) aanwijst als belangrijke factoren voor het investeren in nieuwe printtechnologieën.

69 procent van de 3.150 ondervraagde bedrijfsleiders denkt dat print nieuwe inkomsten zal genereren en 67 procent vermoedt zich ermee te onderscheiden van de concurrentie. In Nederland wordt dit geloof in print bevestigd. 53 procent van de Nederlandse bedrijfsleiders geeft namelijk aan al te hebben geïnvesteerd in nieuwe printtechnologieën en 32 procent is van plan dit binnen de komende vijf jaar te doen.

Maurits Aalders, Director Marketing Ricoh Nederland, zegt: “De stelling ‘print is dood’ is volstrekt misplaatst. Met nieuwe printtechnologieën kunnen bedrijven hun bedrijfsprocessen ingrijpend veranderen. In de gezondheidszorg produceren farmaceutische bedrijven bijvoorbeeld 3D-geprinte prothetische ledematen, die speciaal op maat gemaakt worden voor patiënten. In de detailhandel produceren leveranciers schoenen en drukken ze unieke ontwerpen op aanvraag, waardoor verspilling wordt tegengegaan. En in het onderwijs kunnen studenten gepersonaliseerde schoolboeken kopen, waardoor de kosten verminderen en het leerproces verbetert.”

Bedrijven geven prioriteit aan printtechnologieën die de klantervaringen direct verbeteren. Bedrijfsleiders investeren tot nu toe het meest in marketing (79%), productontwikkeling (79%) en productie (76%). Daarbij heeft in Nederland de behoefte aan snellere productontwikkeling (75%) en de mogelijkheid om de productie zoveel mogelijk af te stemmen op de klant (78%) geleid tot investeringen in additieve productietechnieken om in de vraag van de consument naar snelheid en personalisatie tegemoet te komen.

Aalders voegt hieraan toe: “Met nieuwe printtechnologieën kunnen bedrijven hun relaties met klanten versterken, sneller inspelen op hun verwachtingen en een gepersonaliseerde ervaring bieden. Het zegt veel dat 78 procent van de ondervraagden denkt dat print noodzakelijk is om het vertrouwen van de klant te behouden. De resultaten tonen aan dat zonder de flexibele, persoonlijke benadering die mogelijk is met nieuwe printtechnologieën, bedrijven moeite zullen hebben om in de toekomst te blijven concurreren.”

Lees meer op http://www.ricoh.nl/thoughtleadership

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company loopt Ricoh voorop in nieuwe manieren van werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl