Printen op rolmedia met nieuwe Ricoh Pro™ TF6251 hybride UV-flatbedprinter
30.10.2020

Printen op rolmedia met nieuwe Ricoh Pro™ TF6251 hybride UV-flatbedprinter

Ricoh Nederland, 30 oktober 2020 - Printbedrijven kunnen nu met de Ricoh Pro TF6251 hybride UV-flatbedprinter profiteren van hoge flexibiliteit voor printproductie op rolmedia en stijve media.

Ricoh Pro TF6250
Rolmedia en stijve media flexibel verwerken met de Ricoh Pro TF6251 hybride flatbed UV-printer
Voortbouwend op het succes van de Ricoh Pro TF6250 ondersteunt het nieuwe all-in-one hybride systeem veelzijdige productie van een ruimere keuze aan applicaties voor de sign & display-, industriële, grafische en interieurdecoratiemarkten. Tegelijkertijd levert het systeem een hoge productiviteit dankzij de 12 Ricoh inkjetprintkoppen. Op de compacte printtafel van 2,5 m x 1,3 m maken de printkoppen bij flatbedprinten snelheden tot 116 m² per uur mogelijk in de ontwerpmodus met 4 kleuren. Voor rol-naar-rol printen haalt het systeem snelheden tot 67 m² per uur in de ontwerpmodus met 4 kleuren. Andere ingebouwde troeven van de printer zijn de uitstekende beeldkwaliteit en de uitzonderlijke betrouwbaarheid.

Voordelen

De combinatie van bewezen technologie en toonaangevende inkjetkwaliteit levert printbedrijven meerdere voordelen op, zoals:

  • Een hybride oplossing voor stijve en flexibele ondergronden die productie van een breder scala aan applicaties ondersteunt op één en hetzelfde systeem.
  • Eén systeem met een kleiner vloeroppervlak dan twee afzonderlijke systemen, wat niet alleen ruimtewinst oplevert, maar ook besparingen op energieverbruik en inkt.
  • Keuze uit twee soorten inkten: Ricoh DG130 veelzijdige UV-inkt met een hoge hechting en Ricoh GP120 grafische UV-inkt (alleen voor rol-naar-rol) met een hoog kleurbereik en dus een extra grote flexibiliteit.
  • De mogelijkheid om te printen op stijve platen tot 11 cm dik om het dienstenaanbod uit te kunnen breiden.
  • Snellere droging en lager energieverbruik, dankzij Ricoh LED-lampen om tijd en geld te besparen.
  • Lage printtemperatuur om te zorgen voor voorzichtige behandeling van het printsubstraat.
  • Laag energieverbruik voor extra milieubewuste en rendabele productie. 
  • Greenguard gecertificeerde inkten ter ondersteuning van een duurzame aanpak.
De operator geniet van een maximale productiviteit dankzij de eenvoudig te bedienen, geüpdatete gebruikersinterface van de Ricoh Pro TF6251. De interface maakt lastminuteaanpassingen mogelijk en vereenvoudigt de bediening dankzij mogelijkheden zoals automatische materiaaldiktedetectie.

Efficiënt printen

Het grote voordeel ten opzichte van het vorige model is dat dit systeem een roloptie heeft. In deze flatbed printer voor plaatmateriaal kunnen ook rollen – denk hierbij aan folies of textiel – geplaatst worden. Hierdoor kun je met één printsysteem zowel stijve als flexibele ondergronden bedrukken. Deze efficiënte printer zorgt ervoor dat de kleuren op beide ondergronden overeenkomen, doordat ze door dezelfde printer met dezelfde inkt geprint worden.

De efficiëntie wordt verder versterkt door ColorGATE Productionserver Select. Gebruikers profiteren van een consistente en voorspelbare kleurenoutput en steunkleurondersteuning voor een optimale klanttevredenheid. Daarnaast halen ze ook voordeel uit de container- en tilingfuncties en de procesautomatisering. De Adobe PDF Print Engine speelt een sleutelrol in de uitstekende prestaties.

Veelzijdige productie

Lucas Stevens, Product Marketeer Commercial and Industrial Printing, Ricoh Nederland, zegt: “Ricoh heeft deze flexibele oplossing ontwikkeld als antwoord op productiebehoeften van klanten. Deze nieuwe aanwinst in ons portfolio komt nu als geroepen. In de huidige pandemie streven bedrijven er meer dan ooit naar manieren te vinden om hun diensten verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd willen ze hun concurrentiekracht en aanpassingsvermogen handhaven. De Pro TF6251 combineert onze marktleidende expertise op het gebied van inkjettechnologie met onze bewezen flatbed- en roll-to-roll mogelijkheden. Het resultaat is een uiterst veelzijdige oplossing als antwoord op de uitdagingen van dit moment. Dit systeem maakt extra printtoepassingenmogelijk voor printbedrijven die steeds creatiever willen worden met de diensten die ze leveren en de markten die ze bedienen.”

De Ricoh Pro TF6251 is in Europa beschikbaar vanaf 1 januari 2021.
Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl