Printers desinfecteren en schoonmaken
04.08.2020

Printers desinfecteren en schoonmaken

Het Corona virus grijpt nog steeds om zich heen. Om te voorkomen dat bedieningspanelen van printers haarden van besmetting kunnen worden, heeft Ricoh een eenvoudig informatieblad gemaakt over het belang van schoonmaken van de printer en hoe je dat moet doen. U vindt het informatieblad in de bijlage.

Printers desinfecteren en schoonmaken

Als u zich zorgen maakt over de verspreiding van het coronavirus (COVID-19), geeft Ricoh onderstaande richtlijnen voor het reinigen van MFP-schermen en bedieningspanelen. Meer informatie over schoonmaken en desinfecteren van apparaten vindt u in de richtlijnen van de instanties. Weblinks zijn hieronder verstrekt.

  1. Het wordt aanbevolen om handschoenen te dragen bij het reinigen en desinfecteren van oppervlakken.
  2. Schakel de machine uit door op de hoofdschakelaar te drukken.
  3. Gebruik alleen een niet-statische, pluisvrije microvezeldoek - gebruik GEEN papieren handdoeken. Bevochtig met een ontsmettingsmiddel dat ten minste 70% isopropylalcohol bevat.
  4. Het bedieningspaneel is niet waterdicht. Spuit NIET rechtstreeks op het oppervlak van de MFP (dit beschadigt interne componenten). Gebruik GEEN reinigingsmiddelen die bleekmiddel, ammoniak, agressieve schoonmaakmiddelen, organische oplosmiddelen, zuren of alkaliën bevatten.
  5. Reinig de buitenste kappen en aanraakpunten voorzichtig door ze af te vegen met een vochtige doek. Maak de binnenkant van het apparaat niet schoon met reinigingsmiddelen.
  6. Handschoenen moeten na elke reiniging worden weggegooid. Was de handen onmiddellijk na het veilig weggooien van de handschoenen.
  7. Zorg ervoor dat alle oppervlakken volledig aan de lucht zijn gedroogd voordat u het apparaat na het reinigen weer inschakelt. Er mag geen vocht meer zichtbaar zijn. Schakel daarna het apparaat in.

Raadpleeg EPA’s lijst van desinfecterende middelen voor gebruik tegen COVID-19, specifi ek voor gebruik op harde, niet-poreuze oppervlakken en voor uw specifi eke toepassingsbehoefte. (3) & (4). (1) Neem contact op met uw Ricoh Service engineer als uw product een service- of schoonmaakbeurt nodig heeft. (2) https://www.cdc.gov/flu/school/cleaning.htm en https://www.rivm.nl/hygienerichtlijnen/algemeen (3) https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/communication/cleaning-disinfecting-decision-tool.html (4) https://www.epa.gov/pesticide-registration/list-n-disinfectants-use-against-sars-cov-2-covid-19

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl