Quocirca benoemt Ricoh voor het vierde jaar op rij tot wereldwijde marktleider op het gebied van Managed Print Services
12.08.2015

Quocirca benoemt Ricoh voor het vierde jaar op rij tot wereldwijde marktleider op het gebied van Managed Print Services

Ricoh breidt aandeel in Managed Print Services-markt verder uit
‘s-Hertogenbosch, 12 augustus 2015 – Voor het vierde jaar op rij is Ricoh wereldwijd marktleider op de Managed Print Services (MPS)-markt, aldus het recente rapport van onderzoeksbureau Quocirca ‘Managed Print Services Landscape, 2015.’* Ricoh is actief beheerder van miljoenen machines wereldwijd, en helpt klanten met het beheren en verbeteren van de documentinfrastructuur en bedrijfsprocessen, evenals met het verbeteren van de productiviteit en milieuprestaties. 

Volgens het rapport van Quocirca heeft Ricoh “een flinke slag gemaakt met zijn Managed Print & Document Services-strategie.” Het rapport zegt daarnaast dat Ricoh “laat zien dat het bedrijf innovatief is op meerdere markten, waaruit de toewijding blijkt om haar positie uit te breiden op markten die niet tot Ricoh’s kernactiviteiten behoren.”

“Het afgelopen jaar hebben we Ricoh zien groeien met een uitgebreider dienstenaanbod dat focust op het ‘werken nieuwe stijl’, aldus Louella Fernandes, Associate Director of Print Services and Solutions, Quocirca Ltd. “Quocirca heeft Ricoh erkend als één van de sterkste MPS-aanbieders vanwege het uitgebreide portfolio, waaronder het ver ontwikkelde aanbod aan Business Process Services. We verwachten dat Ricoh nog verder zal groeien als het bedrijf de mogelijkheden nog verder optimaliseert.”

Ricoh biedt de MPS-diensten aan klanten aan als onderdeel van het Ricoh Managed Document Services™ (Ricoh MDS)-portfolio. De verschillende diensten worden ondersteund door meer dan 30.000 serviceprofessionals wereldwijd en vijf regionale MDS-kenniscentra. Ricoh werkt samen met haar klanten om informatieprocessen te optimaliseren, om efficiency te verbeteren en informatiebeveiligingsproblemen aan te pakken. Hiermee kunnen zowel grote als kleine organisaties de kosten reduceren die een onbeheerde afdrukinfrastructuur met zich meebrengt.

“We zijn trots om wederom door Quocirca erkend te worden als marktleider op het gebied van Managed Print Services”, zegt Carsten Bruhn, Group Vice President & General Manager of Business Services, Ricoh Global Services & Industry Verticals, Ricoh Company, Ltd. “Met het oog op de vele veranderingen die bijvoorbeeld als gevolg van technologische ontwikkelingen plaatsvinden op de werkplek, blijven we ons richten op het innoveren van manieren van werken.”

Naast de erkenning door Quocirca is Ricoh gepositioneerd in het ‘Leaders’-kwadrant van Gartners rapport ‘Magic Quadrant for Managed Print and Content Services Worldwide’** uit 2014. Ook IDC heeft Ricoh voor de vierde keer op rij benoemd als leider op het gebied van Worldwide Managed Print Services in ‘IDC MarketScape: Worldwide Managed Print and Document Services 2014 Hardcopy Vendor Assessment — Focus on Managed Workflow Services’***.

Voor meer informatie over Ricoh’s MDS-strategie, aanpak en dienstenportfolio, zie http://www.ricoh.nl/diensten-en-oplossingen/managed-document-services.

*Quocirca, Inc., “MPS Market Landscape, 2015”
**Gartner, Inc., “Magic Quadrant for Managed Print and Content Services” Ken Weilersten, Elizabeth Kim en Sharon McNee, 6 november 2014.
***“IDC MarketScape: Worldwide Managed Print and Document Services 2014 Hardcopy Vendor Assessment — Focus on Managed Workflow Services.” Doc # 250631, september 2014.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl