Quocirca names Ricoh a leader in Cloud Print Services
27.06.2024

Quocirca erkent Ricoh als ‘leider’ in cloud print services

's-Hertogenbosch, 27 juni 2024 – Quocirca, een toonaangevend onderzoeksbureau op het snijvlak van print en digitale technologieën, erkent Ricoh opnieuw als leider in het onderzoeksrapport ‘Cloud Print Services Market Landscape, 2024’.

Volgens het onderzoek maakt 69% van de organisaties al gebruik van een cloud print management-oplossing. Tegelijk vormt beveiliging de belangrijkste belemmering voor adoptie: 32% van de respondenten zegt dat de bescherming van bedrijfsgegevens hun grootste zorg is. 

Quocirca erkent Ricoh als ‘leider’ in cloud print services

Sterke focus op beveiliging 

Quocirca erkent Ricoh als marktleider vanwege het uitgebreide portfolio aan cloudoplossingen, de sterke focus op beveiliging én ‘security by design’-aanpak. Quocirca merkt hierbij op dat cloud printing een essentieel onderdeel is van de managed print services van Ricoh. 

Het rapport meldt verder dat Ricoh veilige public, private en hybride hostingopties biedt met mogelijkheden voor integratie. Voorbeelden zijn o.a RICOH Smart Integration, RICOH Streamline NX en RICOH CloudStream. Laatstgenoemde wordt later dit jaar - na de zomer - in Nederland gelanceerd. 

Flexibiliteit, schaalbaarheid, eenvoud

In het rapport haalt Quocirca ook Ricohs strategie aan. Deze is erop gericht om klanten flexibiliteit, schaalbaarheid en eenvoud te bieden in de architectuur, het beheer en commerciële model van cloud printing. Het onderzoeksbureau noemt Ricohs inzet om innovatieve oplossingen en diensten te ontwikkelen. Zodat klanten kunnen rekenen op naadloze, intuïtieve cloudgebaseerde oplossingen voor printen en het vastleggen van informatie - met de zekerheid van robuuste beveiliging. 

Veilig informatie vastleggen en delen

"Medewerkers werken steeds vaker vanaf verschillende locaties met elkaar samen. Bij Ricoh investeren we daarom doorlopend in de ontwikkeling van cloudoplossingen waarmee bedrijven informatie eenvoudig, eenduidig én veilig op afstand kunnen vastleggen en delen", vertelt Erica van den Biggelaar, Senior Product Marketeer bij Ricoh Nederland. "Het beschermen van informatie is hierbij van groot belang. Als Ricoh staan we dan ook voor de integriteit van processen en gegevens van klanten, zowel in de cloud als on-site." 

Over het onderzoek 

Quocirca definieert ‘marktleiders’ als leveranciers die vooroplopen in de markt op het gebied van strategische visie en dienstenaanbod. Een marktleider investeert bovendien aanzienlijk in het dienstenportfolio en de infrastructuur, en biedt sterke leveringsmogelijkheden. 

Hierom is Ricoh marktleider volgens Quocirca 

In het rapport noemt Quocirca uiteenlopende factoren die bijdragen aan de leidende positie van Ricoh, waaronder: 

  • Het uitgebreide portfolio met oplossingen voor o.a. print- en apparaatbeheer, procesoptimalisatie, output management, mobiel printen, betaaldiensten, printquota en budgettering. 
  • De flexibiliteit en schaalbaarheid van de oplossingen (zoals RICOH CloudStream). Dit biedt klanten de keuze tussen multi-tenant public cloud services en op maat gemaakte geïntegreerde functies van RICOH Smart Integration. Zoals cloudgebaseerde apps, documentworkflows en de integratie met systemen zoals Afas en Nedap. 
  • Het security by design-principe, waarbij een zero trust-architectuur, hoge beschikbaarheid en beheer op afstand het uitgangspunt vormen.

Download de samenvatting van het rapport.

|Over Ricoh|

Ricoh laat je werkplek echt voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2024 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 2.348 miljard yen (ongeveer 15,5 miljard USD).

Contact:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl

Volg ons!

Linkedin - logo  Facebook - logo  X - logo  Youtube - logo

Ga voor meer informatie naar ricoh.nl of werktrends.nl

Laatste nieuws

Ontvang maandelijks inspiratie, kennis en praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in