Ricoh behaalt Dow Jones Sustainability World Index 2021
17.11.2021

Ricoh behaalt Dow Jones Sustainability World Index 2021

‘s Hertogenbosch, 17 november 2021 – Ricoh heeft voor het tweede jaar op rij de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) behaald. Deze index is één van de meest gerenommeerde ter wereld op het gebied van ESG-prestaties (Environmental, Social en Governance).
Ricoh included in the Dow Jones Sustainability World Index for two consecutive years

Duurzaam ondernemen

De Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) is de eerste mondiale duurzaamheidsindex, waarmee bedrijven aan de hand van hun ESG-prestaties worden beoordeeld op duurzaam ondernemen. De DJSI wordt door de Amerikaanse firma S&P Dow Jones samengesteld. Het proces is uiterst grondig: bedrijven moeten veel vragen beantwoorden en diepgaande informatie verstrekken. 

Hoogste score

Dit jaar werden er circa 3500 bedrijven aan een beoordeling onderworpen. Slechts 322 behaalden de DJSI World Index. Ricoh behaalde de hoogste score van de 34 bedrijven in de sector Computers & Peripherals and Office Electronics in de S&P Global Corporate Sustainability Assessment. In 10 categorieën wist Ricoh de top score binnen de branche te behalen: Risk & Crisis Management, Supply Chain Management, Innovation Management, Environmental Reporting, Product Stewardship, Climate Strategy, Social Reporting, Talent Attraction & Retention, Corporate Citizenship and Social Contribution en Living Wage.

Ricoh heeft niet alleen een notering gekregen in de DJSI World Index, maar staat ook al vier jaar in de DJSI Asia/Pacific Index.

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Ricoh heeft 7 thema’s bepaald, die zijn afgestemd op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de VN. De 17 Environmental, Social & Governance (ESG) thema’s zijn opgenomen in de bedrijfsstrategieën van de Ricoh Group. Ricoh draagt bij aan de SDG’s met als doel om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn.

Ricoh zet zich continu in om de kwaliteit van leven te verbeteren en duurzaamheid te stimuleren. 

Meer informatie

Dow Jones Sustainability Indices (DJSI)

Dow Jones Sustainability Indices (DJSI)

Ricoh's maatschappelijke betrokkenheid en notering en erkenning in ESG-indexen

Ricoh's Commitment to Society and ESG Index Inclusion and Recognition

Ricoh's aanpak van 7 thema’s op basis van de SDG-doelen: 

Ricoh's Approach to Seven Material Issues and ESG Targets

De Ricoh Group ESG Data Book 2021

Ricoh Group ESG Data Book 2021

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl