Ricoh behaalt Dow Jones Sustainability World Index voor derde jaar op rij
12.12.2022

Ricoh behaalt Dow Jones Sustainability World Index voor derde jaar op rij

's-Hertogenbosch, 12 december 2022 – Ricoh heeft voor het derde jaar op rij de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) behaald. Deze index is één van de meest gerenommeerde ter wereld op het gebied van ESG-prestaties (Environmental, Social en Governance).

Ricoh behaalt Dow Jones Sustainability World Index voor derde jaar op rij

Duurzaam ondernemen

De Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) is de eerste mondiale duurzaamheidsindex, waarmee bedrijven aan de hand van hun ESG-prestaties worden beoordeeld op duurzaam ondernemen. De DJSI wordt door de Amerikaanse firma S&P Dow Jones samengesteld. Het proces is uiterst grondig: bedrijven moeten veel vragen beantwoorden en diepgaande informatie verstrekken. 

Hoogste score

DJSI beoordeelde dit jaar circa 3500 bedrijven wereldwijd. Hiervan werden er 332 geselecteerd voor de DJSI World Index. Van de 36 bedrijven in de computer- en randapparatuur en kantoorelektronica-industrie behaalde Ricoh de hoogste score in zeven categorieën: Materiality, Business Ethics, Environmental Reporting, Environmental Policy & Management Systems, Social Reporting, Talent Attraction & Retention, and Corporate Citizenship & Social Contribution.

Ricoh heeft niet alleen een notering gekregen in de DJSI World Index, maar staat ook voor het vijfde jaar in de DJSI Asia/Pacific Index.

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Ricoh heeft 7 thema’s bepaald, die zijn afgestemd op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de VN. De 17 Environmental, Social & Governance (ESG) thema’s zijn opgenomen in de bedrijfsstrategieën van de Ricoh Group. Ricoh draagt bij aan de SDG’s met als doel om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn.

Ricoh zet zich continu in om de kwaliteit van leven te verbeteren en duurzaamheid te stimuleren.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl