Ricoh betreedt industriële decoratiemarkt met lancering van Ricoh Pro T7210 grootformaat UV-vlakbedprinte
03.10.2017

Ricoh betreedt industriële decoratiemarkt met lancering van Ricoh Pro T7210 grootformaat UV-vlakbedprinter

Ricoh Nederland – De Ricoh Pro T7210, Ricoh’s eerste UV-vlakbedprinter, biedt een antwoord op de behoefte die er bij industriële printprofessionals en fabrikanten bestaat aan meer capaciteit voor personalisatie of maatwerk, flexibiliteit voor kleinere productieoplagen en uitgebreide materiaalveelzijdigheid.
ProT7210
Door zowel een uitstekende beeldkwaliteit te bieden als een hoge productiviteit met snelheden van 50 m² per uur in de standaardmodus of 100 m² per uur in de productiviteitsmodus, is de Pro T7210 geoptimaliseerd voor het industrieel printen van decoratie. De focus van zijn brede toepassingsbereik ligt op de branche voor industriële toepassingen, interieurdecoratie en bouwmaterialen. Denk daarbij vooral aan stijve en zware materialen, inclusief glas, hout, aluminium composietmateriaal (ACM), zoals dibond, en metaal.

“De Ricoh Pro T7210 is een nieuw speerpunt in ons groeiende portfolio van oplossingen. We blijven bij Ricoh innoveren met inkjet technologie”, zegt Sander Sondaal, Directeur Commercial and Industrial Printing, Ricoh Nederland. “De ingebouwde toonaangevende inkjettechnologie van Ricoh moet vertrouwen wekken bij gebruikers. Tegelijkertijd biedt dit systeem nieuwe groeikansen en waardecreatie voor een snel veranderende markt.”

Het feit dat de printer gebruikmaakt van Ricoh’s eigen beeldverwerkingstechnologie en 12 robuuste industriële printkoppen uit de Ricoh MH54 serie, zorgt voor uitstekende inkjetprestaties en betrouwbaarheid. Ze zijn immers geoptimaliseerd voor Ricoh’s eigen UV-drogende inkt, die dankzij goede hechtingseigenschappen goed presteert op een breed scala aan stijve industriële materialen.   Met een maximaal printformaat van 2,1 meter x 3,2 meter kan de Pro T7210 printen op één plaat of verschillende voorgesneden platen tot 110 mm dik. Zo kunnen industriële printprofessionals en fabrikanten allerlei plaatmateriaal rechtstreeks digitaal printen.

De Ricoh Pro T7210 is vanaf begin 2018 beschikbaar in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Hij wordt in Europa onthuld op VISCOM Italia 2017, dat van 12 tot en met 14 oktober plaatsvindt in de Fiera Milano, Milaan. Ricoh zal er de printer tonen op stand L18 in hal 8.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl