Ricoh biedt sign- en grafimediabedrijven meer mogelijkheden met nieuwe latexprinters
29.10.2018

Ricoh biedt sign- en grafimediabedrijven meer mogelijkheden met nieuwe latexprinters

’s-Hertogenbosch, 29 oktober 2018 – Professionele printbedrijven op het gebied van sign en display hebben steeds meer behoefte aan het printen van kleinere oplages, meer functionaliteiten en een verhoogde productiviteit. Met de introductie van de nieuwe Ricoh ProTM L5130/L5160 roll-to-roll latexprinters komt Ricoh hieraan tegemoet.
Pro L5130
Ricoh introduceert de nieuwe Pro L5130/L5160 roll-to-roll latexprinters.

De Pro L5130/L5160-serie beschikt over verschillende kenmerken:

  • In de standaard outdoormodus behalen de printers een snelheid tot wel 44 m2 per uur en in de standaard indoor modus een snelheid van 25 m2 per uur.
  • De maximale resolutie bedraagt 1200 x 1200 dpi.
  • De serie is voorzien van een duurzaam ontwerp, automatisch onderhoud, Ricoh’s gecertificeerde GREENGUARD-latexinkt en Ricoh’s industriële printkoppen. 
  • Met behulp van een drievoudig verwarmingselement die voorkomt dat dunnere substraten smelten of kromtrekken, zorgt de droogtechnologie ervoor dat afgedrukt materiaal direct kan worden afgewerkt.
  • De combinatie van hoge inktdekking en -hechting met de opties CMYK en CMYK plus wit, maakt de productie van scherpe, heldere prints mogelijk voor een breed scala aan toepassingen op verschillende substraten. Wat de printers geschikt maakt voor muur- en raamdecoratie, maar ook voor backlit dag/nacht signage. 
  • De printers hebben een grote substraatflexibiliteit. Ze ondersteunen rolkernen van vijf en acht centimeter, tot 200 gram per vierkante meter en maximaal 162 centimeter breed.

“Deze flexibele en veelzijdige oplossingen zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen,” zegt Lucas Stevens, Product Marketeer bij Ricoh Nederland. “De Ricoh Pro L5130/L5160-serie combineert onze inkten, printkoppen en ons ontwerp, waarmee gebruikers gemakkelijk, snel en met hoge kwaliteit kunnen bieden wat hun klanten nodig hebben. We hebben in mei tijdens FESPA een demonstratie van de producttechnologie laten zien waarop we heel veel nuttige feedback hebben gekregen. De machines zijn begin volgend jaar beschikbaar. In maart 2019 vindt de Nederlandse primeur plaats op de Sign & Print Expo in Gorinchem.”

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl