Ricoh biedt zwart-wit losblad productieflexibiliteit met Pro™ 8300 serie
05.03.2019

Ricoh biedt zwart-wit losblad productieflexibiliteit met Pro™ 8300 serie

’s-Hertogenbosch, 05 maart 2019 - Printshops, centrale repro’s, commerciële drukkerijen, kantoren en scholen kunnen nu dankzij de losblad productiesystemen van de Ricoh Pro 8300 serie profiteren van een grotere zwart-wit productieflexibiliteit en -capaciteit.

Pro 8300 series
Ricoh kondigt de zwart-wit losblad productiesystemen van de Ricoh Pro 8300 serie aan
De serie komt in de plaats van het Ricoh Pro™ 8200 zwart-wit platform. De serie omvat twee modellen van 111 ppm en 136 ppm voor productie op hogere snelheden, die bedoeld zijn voor centrale repro’s, printshops en commerciële drukkerijen. Daarnaast is er ook een printoplossing van 96 ppm met een kleiner vloeroppervlak, die speciaal ontworpen is voor kantoren, overheidsomgevingen en scholen.
Het snelste model biedt een verhoogde maandelijkse duty cycle die goed is voor een maximaal maandelijks volume van 4 miljoen pagina’s bij printen op nominale snelheid. Nieuw zijn een finisher die boekjes van 30 vel van 80 g/m² kan produceren, en een kaftinvoegeenheid met luchtseparatie die gecoate media tot 350 g/m² ondersteunt. Er zijn ook twee staffeluitvoeren met een stapelcapaciteit van 4500 vel voor het maximaliseren van de productiviteit. Randapparatuur voor het schoonsnijden en verwerken van lange vellen is speciaal ontworpen om veelzijdige productie te ondersteunen met het gemak van een druk op de groene knop. Gecombineerd breiden de nieuwe opties de mogelijkheden uit voor applicaties zoals boeken, brochures en handleidingen.
Het compactere productiesysteem biedt een geïntegreerde kleine finisher en een uitvoerlade voor gestaffeld sorteren, die ideaal is voor productieomgevingen met beperkte ruimte.
Beide oplossingen maken gebruik van Ricoh VCSEL-technologie bij 2400 x 4800 dpi om printresultaten van hoge kwaliteit te leveren. Ze zijn ook allebei voorzien van een bedieningspaneel met een 17-inch kleurentouchscreen voor snel en eenvoudig instellen. Handig is dat het scherm van het bedieningspaneel toegankelijk is vanaf een tablet, wat bediening op afstand mogelijk maakt. Het toont ook de interface van de EFI controller, waardoor er geen apart scherm nodig is.
“Met deze nieuwe, veelzijdige familie versterken we ons portfolio van zwart-wit losblad productiesystemen en spelen we in op de eisen in het huidige printlandschap, waar er vraag is naar productie van kleine oplagen met een snelle doorlooptijd”, zegt Lucas Stevens, Product Marketeer bij Ricoh Nederland. “Bedieningseenvoud, instelgemak en een betrouwbare, gestroomlijnde workflow staan centraal bij deze systemen, die er speciaal op afgestemd zijn om resultaten van hoge kwaliteit te leveren die perfect voldoen aan de behoeften van belangrijke marktsectoren.”
De productiesystemen van de Ricoh Pro 8300 serie zijn in Europa vanaf maart 2019 beschikbaar en voor het eerst te zien op de Ricoh stand (I 112) tijdens de Sign & Print expo op 26 tot en met 28 maart in Gorinchem.
Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl