Ricoh breidt samenwerking uit met Durst voor doorontwikkeling printkoptechnologie
08.03.2022

Ricoh breidt samenwerking uit met Durst voor doorontwikkeling printkoptechnologie

’s Hertogenbosch, 8 maart 2022 – Ricoh Europe en Durst Group AG breiden samenwerking uit ter waarde van 50 miljoen euro voor printkoptechnologie. Als onderdeel van deze nieuwe overeenkomst worden Ricoh’s printkoppen en -technologieën verder ontwikkeld voor toekomstige Durst-printsystemen. Durst Group gebruikt nu al de Ricoh Gen5 inkjetprintkoppen in zijn Alpha textieldruksystemen en de Durst P5-serie voor grootformaat printen.

Ricoh breidt samenwerking uit met Durst voor doorontwikkeling printkoptechnologie

In de afgelopen jaren hebben Ricoh en Durst de samenwerking geïntensiveerd en met de Durst Alpha-serie een stabiel en flexibel printsysteem gecreëerd, met name voor digitaal printen van textiel. Intensieve testen, duizenden printkoppen en tonnen inkt hebben geleid tot het bereiken van maximale printkwaliteit en productiviteit. Deze ontwikkeling is vervolgens toegepast op grootformaat printen.

Nieuwe printsystemen

"Dankzij het partnerschap kunnen we onze printkoppen gerichter ontwikkelen op basis van werkelijke behoeften. Vaak is er namelijk sprake van een hoge mate van bescherming rond het intellectuele eigendom van printkoppen, materialen en printkopproductietechnologieën, evenals inktformuleringen. Door de ontwikkelingsteams van Ricoh en Durst samen te brengen, delen we het doel om het hele printsysteem voortdurend te verbeteren, wat uiteindelijk de klant ten goede komt", aldus Dr. Christian Compera, Global General Manager van Ricoh's Industrial Print business.

Christoph Gamper, CEO en mede-eigenaar van de Durst Group, voegt toe: "Door onze samenwerking met Ricoh uit te breiden, kunnen we een snellere time-to-market realiseren voor nieuwe printsystemen, omdat we samen werken aan op elkaar afgestemde printkoppen, inkten en substraten. Dit stelt ons niet alleen in staat om printkwaliteit en -prestaties te realiseren, maar ook om een langere levensduur van de printer te garanderen."

Teams met hun eigen technische expertise werken samen aan nieuwe oplossingen voor zowel printkoppen als printers. Om zo inkjettechnologieën te ontwikkelen voor de behoefte van morgen. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid wordt er al onderzocht of lager energieverbruik mogelijk is bij het drogen. Verdere samenwerkingsinitiatieven zullen in de komende maanden worden bekendgemaakt.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl