Ricoh en MaakOnderwijs gaan samenwerking aan voor bredere inzet 3D technologie in de klas
14.07.2016

Ricoh en MaakOnderwijs gaan samenwerking aan voor bredere inzet 3D technologie in de klas

Ricoh en MaakOnderwijs zijn recentelijk een samenwerking aangegaan. Binnen deze samenwerking gaat Ricoh de lessenserie aanbieden bij de verkoop van 3D-printers aan het onderwijs. Verder werken de partijen gezamenlijk om het lesprogramma van MaakOnderwijs verder uit te breiden en te verdiepen. Door de kennis van Ricoh over 3D printen te combineren met de expertise van Maakonderwijs, worden de lesprogramma’s verrijkt. Daarmee wordt 3D printen steeds meer een middel ter ondersteuning van het reguliere lesprogramma. 

Vanuit de 3D Makers Zone in Haarlem startten Het ABC en Assembl3d drie jaar geleden Maakonderwijs. Dit is een programma ontwikkeld voor basisscholen en het voortgezet onderwijs voor ontwerpend leren met nieuwe technologieën, zoals 3D-printen. Het programma gaat voorbij het projectonderwijs. Het inbedden in bestaande methodes, een lesprogramma, support en hardware en software zijn onderdeel van het geheel. 

Heleen Bouwmans van Het ABC: “Ricoh is voor ons een ideale partner. Als wereldwijd technologiebedrijven kunnen zij ons laten profiteren van hun technologische kennis en wij bieden hen kennis over het onderwijs.”

John van El (Assembl3d): “MaakOnderwijs is opgericht vanuit de gedachte dat op de arbeidsmarkt een steeds grotere roep naar jonge mensen met 21st Century Skills ontstaat. Dat zijn onder andere vaardigheden op ICT-gebied, maar ook ‘goed kunnen samenwerken’, ‘sterk zijn in communiceren’ en ‘creatief en oplossingsgericht kunnen denken.” MaakOnderwijs brengt deze skills samen in twaalf lessen, waarbij het gehele proces van ‘maken’ aan bod komt: van het idee ontwerpen tot maken en vervolgens het in de markt zetten van het product. Iets waar 3D printing een steeds grotere rol bij zal gaan spelen. 

Jean Paul Schriek, Senior Product Marketeer bij Ricoh Nederland: ”Ricoh is als gebruiker én aanbieder van Additive Manufacturing, oftewel 3d printen, en bijbehorende diensten al geruime tijd actief in de markt. Wij merkten bij onze klanten in het onderwijs dat zij 3D printen als technologie omarmen, maar dat er een duidelijke behoefte is aan goede lesprogramma’s en ondersteuning van het onderwijzend personeel. Het programma van MaakOnderwijs dat wij nu kunnen aanbieden, helpt docenten met het inzetten van 3D printen in hun lessen, en zorgt voor de juiste ondersteuning. Deze samenwerking is een uitstekende aanvulling op Ricoh Learning Services, waarbij wij een compleet aanbod hebben op het gebied van innovatieve technologieën die het onderwijs vooruit helpen.”

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl