Ricoh en Mark Boelhouwer uit elkaar
24.10.2016

Ricoh en Mark Boelhouwer uit elkaar

’s-Hertogenbosch, 24 oktober 2016 - Mark Boelhouwer, CEO van Ricoh Nederland, en Ricoh gaan per 1 januari 2017 uit elkaar. Mark Boelhouwer was sinds 2011 lid van de directie en stond vanaf begin 2013 aan het roer van de Nederlandse vestiging van het wereldwijde technologiebedrijf Ricoh. 

Mark gaf succesvol leiding aan Ricoh’s ambitie om de leidende positie in print- en documentoplossingen te behouden en daarnaast naam en marktaandeel op te bouwen met nieuwe vormen van IT dienstverlening die andere, digitale manieren van werken ondersteunen. Een voorbeeld hiervan is Communication Services. Onder druk van Nederlandse en Europese resultaten en mede als gevolg hiervan een verschil van inzicht in te maken keuzes en snelheid van implementatie, hebben Ricoh en Mark in goed overleg besloten uit elkaar te gaan. 

Mark Boelhouwer: “Met een markt die ontzettend snel beweegt, zijn de omstandigheden waarin we opereren de afgelopen jaren sterk veranderd en uitdagender geworden. Die omstandigheden én ambities vragen om heldere keuzes. Over de invulling daarvan op korte- en lange termijn zitten we niet op 1 lijn. Dat maakt dat ons Europese hoofdkantoor en ik in goed overleg hebben besloten dat onze wegen zullen scheiden. Ik ga me de komende tijd richten op nieuwe kansen en mogelijkheden in mijn carrière. Maar, ik heb een groot Ricoh-hart, en zal altijd ambassadeur blijven.”

Ricoh is Mark Boelhouwer erg erkentelijk voor zijn bijdrage aan het succes van het bedrijf, zowel in Nederland als tijdens de jaren dat hij voor Ricoh Americas werkte, en wenst hem veel succes in zijn verdere loopbaan. 

Per 1 november 2016 zal Raphaël Zaccardi de functie van CEO bij Ricoh Nederland overnemen. Zaccardi was hiervoor CEO bij Ricoh Zwitserland en eerder werkzaam in de directie bij Ricoh Frankrijk, en is daardoor goed bekend met de Ricoh organisatie en de uitdagingen van klanten. Mark blijft tot en met december betrokken bij de organisatie in het licht van overdrachtswerkzaamheden.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl