homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview
Hybride Werken

Hybride Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom hybride werken.
Doe inspiratie op
Enteprise - Workplace Transformation
Cybersecurity & Cloud

Cybersecurity & Cloud

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom veilig werken en werken in de cloud.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Slim Werken

Slim Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom het optimaliseren van je bedrijfsprocessen.
Doe inspiratie op
Lets find your digital path to growth
Professioneel Printen

Professioneel Printen

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom nieuwe groeimogelijkheden in digitaal printen.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Klantcases

Klantcases

Praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen.
Doe inspiratie op
Case study - Mobile

Ricoh in Gartner Magic Quadrant voor Outsourced Digital Workplace Services

Ricoh in Gartner Magic Quadrant voor Outsourced Digital Workplace Services

Ricoh Nederland, ’s-Hertogenbosch, 20 maart 2023 – Ricoh is opnieuw opgenomen in een onderzoeksrapport van adviesbureau Gartner: de Magic Quadrant van 2023 voor ‘Outsourced Digital Workplace Services (ODWS) Worldwide’. Gartner plaatste dit jaar 17 leveranciers in deze Magic Quadrant.

Meer betrokkenheid, productiviteit en flexibiliteit
Gartner definieert ODWS als de markt voor Managed Workplace Services, die diensten, tools en mogelijkheden leveren ter bevordering van de digitale werkplek vanaf elke locatie. Een digitale workplace-strategie is een reeks systemen en processen, waardoor flexibel werken mogelijk is. Bedrijven in Gartners lijst gebruiken technologie om de bedrijfscapaciteiten bij hun klanten te verbeteren.

Beoordelingscriteria
Gartner beoordeelde de 17 leveranciers op de volledigheid van hun visies en het vermogen om Outsourced Digital Workplace Services (ODWS) te realiseren. Deze beoordeling behandelt de volgende onderwerpen:

  • Ondersteuning op afstand voor eindgebruikers (voorheen servicedesk)
  • Apparaatondersteuning voor eindgebruikers, inclusief ondersteuning voor desktops, laptops, mobiele apparaten, ODWS IoT's, randapparatuur, slimme lockers, support kiosks en ondersteuning op basis van augmented reality (AR)
  • PC provisioning voor zowel fysieke als virtuele apparaten (PCaaS, DaaS en VDI)
  • Diensten die afgestemd zijn op de gebruikerservaringen en ‘experience level agreements’ (XLAs)
  • Gebruik van ‘self healing analytics’ en op AI gebaseerde automatisering
  • Diensten om de gebruikerservaringen én bedrijfsresultaten te verbeteren.

Oplossingen voor hybride werken
Ricoh ondersteunt organisaties wereldwijd met een breed aanbod aan oplossingen en diensten om hybride werken te faciliteren. Denk aan oplossingen voor digitalisering, procesautomatisering, inrichting van de werkomgeving, cybersecurity en graphic communications. Ook ondersteunt Ricoh organisaties met de flexibilisering van de IT-infrastructuur en (de transitie naar) werken in de cloud.

Verandering teweegbrengen
Eugene Kersjes, CEO van Ricoh Nederland, vertelt: “Onze continue ontwikkeling als Digital Services Company maakt ons de ideale partner voor organisaties die willen gebruikmaken van een breed scala aan digitale diensten. Dat Gartner ons nu opnieuw heeft onderscheiden in de Magic Quadrant is voor ons het bewijs dat we oplossingen bieden die onze manieren van werken inderdaad (ten positieve) veranderen. We kijken ernaar uit om hen ook in de toekomst vooruit te blijven helpen, bijvoorbeeld met procesautomatisering en technologische innovaties waarmee medewerkers meer creativiteit en voldoening ervaren.”

Download hier de Gartner’s Magic Quadrant van 2023 voor ‘Outsourced Digital Workplace Services’.

*Gartner, “Magic Quadrant for Outsourced Digital Workplace Services”, door Daniel Barros, DD Mishra, Biswajit Maity en Karl Rosander, 13 maart 2023.

Disclaimer van Gartner
Gartner onderschrijft geen van de leveranciers, producten en diensten die in onderzoekspublicaties worden vermeld. Daarnaast beveelt Gartner technologiegebruikers niet aan om enkel samen te werken met de leveranciers met de beste beoordelingen of andere specifieke aanduidingen. De onderzoekspublicaties van Gartner behelzen de subjectieve beoordelingen van de onderzoeksorganisaties waarmee Gartner samenwerkt en mogen dan ook niet worden opgevat als feitelijke beweringen. Gartner geeft ook geen garanties, expliciet of impliciet, betreffende dit onderzoek, ook niet over de handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel. 

GARTNER is een geregistreerd handelsmerk en servicemerk van Gartner en Magic Quadrant is een geregistreerd handelsmerk van Gartner, Inc. en/of van VS- en internationale filialen en worden in dit artikel gebruikt met toestemming. Alle rechten voorbehouden.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company loopt Ricoh voorop in nieuwe manieren van werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl