Ricoh introduceert een doorbraak in inkjetkwaliteit op offset gecoate papiersoorten: de Ricoh Pro™ VC70000 en extra inkten
28.06.2018

Ricoh introduceert een doorbraak in inkjetkwaliteit op offset gecoate papiersoorten: de Ricoh Pro™ VC70000 en extra inkten

Ricoh onthult haar nieuwste inkjetsysteem op hoge snelheid samen met nieuwe inkten die als een nooit eerder geziene inkjetkwaliteit op offset gecoat papier leveren

Ricoh Europe, Londen, 28 juni 2018 – Ricoh Europe kondigt de nieuwste aanwinst voor haar bekroonde inkjetportfolio aan: de Ricoh Pro VC70000.
The new Ricoh Pro VC70000
De nieuwe Ricoh Pro VC70000

Om drukwerkleveranciers te helpen sneller offsetdrukwerk te migreren naar digitaal en zich te onderscheiden van de concurrentie, stelt het nieuwe rotatieve platform commerciële drukkerijen in staat om toepassingen zoals high-end catalogi en tijdschriften digitaal te produceren in een kwaliteit die traditioneel van offsetpersen verwacht wordt. 

Daar komt nog bij dat door Ricoh ontwikkelde inkten tot wel 40% besparingen op papierkosten mogelijk maken terwijl ze de mediaondersteuning uitbreiden naar offset gecoate papiersoorten, niet-behandelde papiersoorten en meer. 

“We krijgen voortdurend van klanten te horen dat ze op zoek zijn naar oplossingen met lagere kosten, een hogere kwaliteit en een verhoogde productiviteit. Met wat wij vandaag aankondigen, spelen wij nadrukkelijk in op die behoeften”, zegt Eef de Ridder, Vice President, Commercial Printing, Commercial & Industrial Printing Business Group, Ricoh Europe. “Dit nieuwe platform en deze nieuwe inkten zijn precies dat waar de grafische industrie op wachtte: ze zullen grafimediabedrijven helpen om sneller de overstap te maken naar digitaal. Daar zijn we van overtuigd. Dit is dan ook een belangrijke doorbraak.”

De Pro VC70000 versterkt de Ricoh Pro™ VC60000, Ricoh Pro™ VC40000, Ricoh Pro™ V20000 en InfoPrint 5000 in Ricoh’s inkjetportfolio. Hij biedt meerdere elementen die inkjetprinten vooruithelpen, inclusief een nieuw engineplatform voor een uitstekende droogcapaciteit en nieuwe invoer- en uitvoermodules met ruimtebesparende voordelen dankzij een compact vloeroppervlak. Optimaal gebruikmakend van Ricoh’s nieuwste, state-of-the-art drop-on-demand piëzoprintkoppen met een resolutie tot 1200 x 1200 dpi, produceert het platform met printsnelheden tot 150 meter per minuut bijna 130.000 A4-afdrukken per uur op niet-gecoate, offset gecoate, inkjet behandelde of inkjet gecoate papiersoorten. 

Ricoh’s nieuwe inkjetinkten, die in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor de Pro VC70000, kunnen wedijveren met de output van offsetinkten dankzij hun mediaveelzijdigheid en compatibiliteit met glanzend gecoate materialen. Ze zijn bedoeld om het hele productiesysteem extra veelzijdig en rendabel te maken en het kleurbereik een aanzienlijke boost te geven. Deze nieuwste Ricoh inkten tillen kwaliteitsverbeteringen naar een hoger niveau door operators in staat te stellen sneller te printen op een breder scala aan media, inclusief standaard offset gecoate en niet-gecoate papiersoorten, terwijl ze genieten van kortere voorbereidingstijden.

De Pro VC70000 is vanaf de winter van 2018 beschikbaar in combinatie met de door Ricoh ontwikkelde inkten.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl