Ricoh introduceert nieuwe Ricoh Pro™ VC70000e
02.08.2022

Ricoh introduceert nieuwe Ricoh Pro™ VC70000e

’s-Hertogenbosch, 2 augustus 2022 – Ricoh introduceert het volledig geautomatiseerde en veelzijdige Ricoh Pro VC70000e inkjet productiesysteem om organisaties te ondersteunen bij hoog volume printopdrachten. Het krachtige rotatieve systeem produceert rijk geïllustreerde, gepersonaliseerde applicaties voor marketing, direct mail en publicaties in een uitzonderlijk hoge kwaliteit. 

20220802 Ricoh expands business opportunities for offset and digital print operations with new Ricoh Pro™ VC70000e
De Ricoh Pro VC70000e is de nieuwste aanwinst in Ricoh’s bekroonde rotatieve portfolio.

Het nieuwste model in Ricoh’s rotatieve portfolio is voorzien van aanzienlijke upgrades op het gebied van hardware, software en workflow. Ze ondersteunen het streven naar productiviteits- en kwaliteitsverbeteringen en het migreren van printopdrachten van analoge naar digitale productie. 

Producties vereenvoudigen

Schaarste aan personeel is een universeel probleem aan het worden in de grafische industrie. Ricoh loopt voorop in het ontwikkelen van automatiseringstools die producties sterk kunnen vereenvoudigen. De software-innovaties op de Ricoh Pro VC70000e omvatten tools voor productieautomatisering en mogelijkheden voor Business Intelligence (BI) via de Ricoh Pro Scanner Option en RICOH Supervisor™. Ricoh’s Automation Suite combineert de voordelen van Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) om activiteiten te vereenvoudigen. Tegelijkertijd krijgen grafische ondernemers meer feedback, waardoor ze efficiëntere beslissingen kunnen nemen. De tools kunnen rechtstreeks data verzamelen op basis van de workflow. De daaruit resulterende informatie vormt een drijvende kracht om de nauwkeurigheid en efficiëntie van productiedrukwerk naar een hoger niveau te tillen. Gedetecteerde patronen maken slimmere manieren van werken mogelijk. 

Sattler Media Group beperkt omsteltijden tot een minimum

De Duitse print- en mailingspecialist Sattler Media Group was een van de eerste klanten van Ricoh, die de Ricoh Pro Scanner Option met ingebouwde AI- en ML-functionaliteit implementeerde. Christian Haneke, Innovation & Solutions Manager, zegt: “De oplossing stelt ons in staat om op elk gewenst moment in de productierun compliance met de geldende standaarden in de branche te documenteren voor onszelf of onze klanten en een optimale kwaliteit te handhaven. De procesautomatisering helpt om omsteltijden te beperken tot een minimum en de bezettingsgraad van de Ricoh Pro VC70000 van a tot z te verbeteren.” 

Undercoaten

Ricoh’s eigen undercoatingtechnologie op de Pro VC70000e staat garant voor resultaten van hoge kwaliteit. Het optionele undercoatingprocedé zorgt end-to-end voor een verdere verbetering van de printkwaliteit dankzij extra scherpe details en extra levendige kleuren. Zo zijn meer applicaties met inkjet te produceren. Nu de keuze aan substraten in het gedrang komt door wereldwijde tekorten, creëert de mogelijkheid tot undercoaten een gestandaardiseerd printoppervlak dat uitstekende resultaten oplevert op een breder scala aan media dan ooit. Tekst en lijnwerk ogen extra scherp dankzij nieuwe printkopontwikkelingen. 

Bestaande Pro VC70000™ modellen zijn ter plaatse te upgraden naar de Pro VC70000e. Zo kunnen rotatieve grafimediabedrijven hun aanbod aan applicaties voor een zacht prijsje uitbreiden. Met de directe upgradebaarheid speelt Ricoh in op feedback die het heeft ontvangen van haar klanten. 

Nieuwe mogelijkheden

Gabrielle Impens, Senior Product Marketeer bij Ricoh Nederland, zegt: “De Pro VC70000e moet klanten helpen om hun productie te automatiseren en uitdagingen te overwinnen waar ze mee kampen door tekorten aan papier. Met de gepatenteerde drogertechnologie van de originele Pro VC70000 openden wij deuren naar nieuwe mogelijkheden voor rotatieve inkjetkwaliteit. Dit nieuwe model is het nieuwste resultaat van onze continue verdere ontwikkelingen in de evolutie van onze systemen om innovaties in inkjet op de markt te brengen, die de beste zijn in hun klasse. Met dit unieke platform bieden we nieuwe mogelijkheden voor bedrijven die high-end luxe applicaties willen aanbieden met een printkwaliteit van een hoger niveau.” 

De Pro VC70000e is nu beschikbaar in de EMEA-regio. 

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl