Ricoh introduceert TotalFlow Producer op Hunkeler Innovationdays 2023
09.02.2023

Ricoh introduceert TotalFlow Producer op Hunkeler Innovationdays 2023

Ricoh, ‘s-Hertogenbosch, 9 februari 2023 – Ricoh kondigt RICOH TotalFlow™ Producer aan, haar nieuwste technologie voor productieworkflows. De oplossing is speciaal ontwikkeld als antwoord op de belangrijkste workflowuitdagingen rond de voorbereiding van printopdrachten. De applicatie wordt getoond op de Hunkeler Innovationdays 2023, die van 27 februari tot en met 2 maart plaatsvinden in het Messe Lucerne Exhibition Centre in Luzern, Zwitserland. 

TotalFlow Producer, dat op het evenement zijn wereldprimeur voor het grote publiek beleeft, verzamelt printopdrachten die op verschillende manieren worden aangeleverd. De printopdrachten worden geconsolideerd op een cloud-native locatie, waar de oplossing de mogelijkheid biedt om ze te bekijken en te bewerken. Dat alles gebeurt in een gebruiksvriendelijke, kostenefficiënte en foutreducerende beheerinterface die volledig leveranciersonafhankelijk is. Dit zorgt voor een naadloze integratie in bestaande klantomgevingen.

TotalFlow Producer wordt gedemonstreerd op de Hunkeler Innovationdays 2023
TotalFlow Producer wordt gedemonstreerd op de Hunkeler Innovationdays 2023

De voordelen 

Met TotalFlow Producer kunnen gebruikers:

  • De aanlevering en consolidatie automatiseren van printopdrachten die afkomstig zijn uit verschillende bronnen. Denk bijvoorbeeld aan e-mail, web-to-print en services voor bestandsoverdracht. 
  • Een automatische preflightfunctie activeren. Dit helpt bij het identificeren van bestandsproblemen zoals ontbrekende lettertypes, een onnauwkeurig paginaformaat, afbeeldingen met lage resolutie, onjuiste kleuren en meer. Zo worden fouten uitgesloten en wordt voorkomen dat printopdrachten uitdraaien op een dure grap doordat drukwerk moet worden overgedaan. Zo wordt kostbare tijd bespaard en de klantenservice verbeterd. 
  • De klantervaring verbeteren door een gepersonaliseerde portal voor het uploaden van printopdrachten aan te bieden. In deze portal kan de status van de printopdracht worden bekeken. Een eenvoudige methode voor bidirectionele communicatie in de portal maakt tijdrovende interacties voor follow-up na de order overbodig. 

Inspelen op groeiende klantbehoefte

Gabrielle Impens, Senior Product Marketeer, Ricoh Nederland zegt: “Door TotalFlow Producer te hosten in de RICOH TotalFlow™ Cloud, spelen wij in op de groeiende behoefte van onze klanten. Het biedt betere databeveiliging, efficiëntie, schaalbaarheid en betaalbaarheid zonder dat ze een dure IT-infrastructuur of expertise in eigen huis nodig hebben.”

TotalFlow Producer zal beschikbaar zijn via licenties met jaarabonnementen. Vanaf de zomer van 2023 worden gratis proefperiodes aangeboden. 

Ricoh Supervisor™ en Ricoh ProcessDirector™

Naast TotalFlow Producer laat Ricoh ook twee van haar marktleidende leveranciersonafhankelijke oplossingen zien. Ricoh Supervisor™ is Ricoh’s eerste SaaS-applicatie voor productieworkflows. De applicatie verzamelt operationele data en visualiseert die op via het web toegankelijke dashboards om de bezettingsgraad van apparatuur en de doorvoer te optimaliseren. 

Ricoh ProcessDirector™ ondersteunt zowel rotatieve als losblad productieprinters en is speciaal ontworpen om datagestuurde workflows te automatiseren. De bekroonde integratie tussen Ricoh ProcessDirector en Ricoh Supervisor levert een geavanceerd overzicht op tot op het documentniveau, inclusief inzicht in het productievolume. Ricoh demonstreert ook de nieuwste integratie tussen Ricoh Supervisor en Hunkeler apparatuur voor voorbewerkingen en nabewerkingen. Daarbij worden apparaatstatistieken verzameld. Vervolgens worden de data gevisualiseerd om manieren te helpen vinden die aansturen op efficiëntiewinsten. 

In aanvulling op haar activiteiten op de beursvloer presenteert Ricoh ter plaatse ook innovaties in workflowautomatisering voor digitale drukomgevingen. Deze presentatie vindt plaats op de DOXNET conferentie, die op 28 februari plaatsvindt in het kader van de Hunkeler Innovationdays. 

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over RICOH TotalFlow Producer terecht op deze pagina

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl