Ricoh kondigt RICOH Pro™ Z75 B2-velleninkjetpers aan
10.12.2020

Ricoh kondigt RICOH Pro™ Z75 B2-velleninkjetpers aan

Ricoh Nederland, 10 december 2020 - Ricoh laat vandaag een tipje van de sluier van de RICOH Pro Z75 zien. Dit is haar langverwachte velleninkjetsysteem op formaat B2. De door Ricoh ontwikkelde digitale inkjetpers wordt gezien als een ‘game changer’. Het productiesysteem is ontwikkeld om bedrijven een hogere productiviteit, beeldkwaliteit en verlaging van de operationele kosten te bieden. 

Commercial printers preview the RICOH ProTM Z75 B2 sheetfed inkjet press designed to enable business growth
RICOH Pro Z75 velleninkjetsysteem op formaat B2

Inspelen op marktontwikkelingen

De huidige omgeving voor commercieel drukwerk is radicaal anders dan een jaar geleden. Grafimediabedrijven moeten hyperrelevant blijven in het voortdurend veranderende landschap. Terwijl de transitie naar digitaal al jaren aan de gang is, zijn grafimediabedrijven op zoek naar manieren om de overstap sneller te laten verlopen en tegelijkertijd nieuwe kansen te creëren. Voortbouwend op Ricoh’s meer dan 40 jaar leiderschap in inkjet en cultuur van transformationele innovatie (beter bekend als Henkaku) is de RICOH Pro Z75 door Ricoh experts van de grond af aan ontwikkeld om grafimediabedrijven in staat te stellen deze kansen met vertrouwen te grijpen. 

Concurrentievoordeel

Grafimediabedrijven willen meer dan ooit hun applicatiebereik uitbreiden en rendabel inspelen op de groeiende vraag naar kleine oplages. Flexibele mediaverwerking en concurrerende operationele kosten zijn essentieel. De RICOH Pro Z75 biedt een uitzonderlijke productiviteit, gebruiksgemak en kwaliteit op een veelheid aan mediasoorten en gramsgewichten, waaronder offsetgestreken, ongestreken en inkjetbehandelde papiersoorten tegen een van de laagste operationele kostenplaatjes in deze klasse. Met de RICOH Pro Z75 is er een strategisch concurrentievoordeel te realiseren.

Reacties van klanten

Herman Verlind, eigenaar van de Nederlandse specialist in grafimedia Zalsman, zegt: “Ik ben vooral onder de indruk van het technische ontwerp van de machine. Tegelijkertijd zijn de drukkwaliteit en de productiesnelheid van een heel goed niveau in vergelijking met de concurrentie.”

“De Ricoh B2-formaat inkjetpers is fenomenaal. Dit systeem wordt een game changer voor de markt voor commercieel drukwerk”, zegt Bob Dahlke, Jr., Principal, VISOgraphic, Inc uit Amerika. “De manier waarop ze bij Ricoh nieuwe innovaties op de markt brengen, is de goede manier. Hun aanpak heeft commerciële grafimediabedrijven al geholpen om met vertrouwen effectief te migreren naar digitaal. Ze hechten veel belang aan het waarmaken van wat wij als bedrijven nodig hebben.”

Resultaten van offset

De RICOH Pro Z75 maakt optimaal gebruik van Ricoh’s unieke, efficiënte droogtechnologie, volautomatisch dubbelzijdig printen, betrouwbaar papiertransport en een DFE-controller met een nieuwe architectuur voor toonaangevende productiviteitsniveaus in deze klasse. Met Ricoh’s eigen printkoppen, watergebaseerde inkten en technologie voor dynamische druppelgroottes worden resultaten van offsetkwaliteit gerealiseerd. De technologie biedt een oplossing, die de verwachtingen van de veeleisende klanten van grafimediabedrijven belooft te overtreffen.

Lucas Stevens, Product Marketeer Commercial and Industrial Printing, Ricoh Nederland, zegt: “We hebben enige tijd geleden duidelijk gemaakt dat we pas een systeem voor digitale vellendruk op B2-formaat zouden lanceren als het tot in de laatste details in orde was. Het is bijna zover. Onze ontwerpers hebben een buitengewoon platform samengesteld. Het combineert een hoge afdrukkwaliteit met de lagere kosten van inkjet en capaciteit voor volautomatisch dubbelzijdig printen op het formaat B2. Ik ben ervan overtuigd dat de RICOH Pro Z75 het product is waar de markt om vraagt. Dit productiesysteem helpt grafimediabedrijven op weg naar een duurzamere toekomst in de nieuwe wereld van drukwerk.”
Meer details over RICOH’s Pro Z75 inkjetpers worden begin 2021 onthuld, inclusief de tijdstippen van introductie.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op https://takealookatricohproduction.com/z75-europe.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl