Ricoh krijgt Solar Impulse Efficient Solution Label
26.05.2021

Ricoh krijgt Solar Impulse Efficient Solution Label

‘s-Hertogenbosch, 26 mei 2021 - Ricoh is door de Solar Impulse Foundation bekroond met het Solar Impulse Efficient Solution Label voor het recyclen van printeronderdelen. Dit label werd toegekend na een beoordeling volgens gecontroleerde normen door onafhankelijke, externe experts. 

Ricoh receives Solar Impulse Efficient Solution Label for its GreenLine printing solution

Onderdelen printers recyclen

Ricoh heeft zich toegelegd op het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en het realiseren van een kringloopeconomie. Daarom streeft Ricoh ernaar tegen 2030 50% minder nieuwe grondstoffen te gebruiken bij de fabricage van zijn producten. Tegen 2050 moet dit 93% zijn. Dankzij de GreenLine-printers komt het bedrijf dichter bij dit doel, door onderdelen van uit gebruik genomen apparaten te recyclen. Deze onderdelen gaan vervolgens het fabricageproces en de productielijn weer in.

Solar Impulse Efficient Solution Label
De GreenLine-printers zijn zorgvuldig beoordeeld door een groep onafhankelijke experts. Zij hanteerden hiervoor vijf criteria op het gebied van de drie hoofdthema's: haalbaarheid, milieu en winstgevendheid.
Alle oplossingen die het label dragen, maken deel uit van het #1000solutions-portfolio. Bertrand Piccard, voorzitter van de Solar Impulse Foundation, gaat dit portfolio presenteren aan besluitvormers bij bedrijven en overheden. Met dit initiatief wil de stichting bereiken dat er ambitieuzere milieudoelen worden gesteld en dat deze oplossingen sneller en op grote schaal in de praktijk worden gebracht.
Meer informatie is hier te vinden.

Over de Solar Impulse Foundation

De Solar Impulse Foundation wil schone en winstgevende oplossingen sneller in de praktijk brengen. Daarnaast wil de stichting besluitvormers bij bedrijven en overheden helpen bij het behalen van hun milieudoelen en het aanvaarden van ambitieus energiebeleid dat nodig is om deze oplossingen op de markt te krijgen. Op deze manier bouwt de stichting voort op het succes van de eerste vlucht op zonne-energie rond de wereld.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl