Ricoh laat optimaal samenwerken in de praktijk zien op ISE 2018
23.01.2018

Ricoh laat optimaal samenwerken in de praktijk zien op ISE 2018

‘s-Hertogenbosch – Ricoh presenteert op ISE 2018 diverse innovaties, waardoor (op afstand) samenwerken en vergaderen efficiënter wordt. Zo toont Ricoh o.a. nieuwe controllers voor de interactieve whiteboards en een virtuele vergaderassistent.

Open platform
De interactieve whiteboards van Ricoh worden uitgerust met nieuwe controllers en besturingssystemen. Daarmee is het mogelijk om met elk systeem en via elk platform interactief samen te werken. Zo kunnen medewerkers aan een vergadering deelnemen via hun eigen laptop, smartphone of tablet. Ook kunnen eigen systemen gekoppeld worden aan het interactieve whiteboard, zoals een vergaderruimtebeheer en -boekingsysteem. 

Virtuele assistent Ricoh toont op ISE ook de virtuele vergaderassistent in de vorm van een cognitief whiteboard. Cognitieve systemen, zoals IBM Watson, redeneren, leren en helpen professionals betere beslissingen te nemen. Ze begrijpen menselijke taal en emoties. Het cognitieve whiteboard maakt tijdens vergaderingen notulen en en noteert acties. Ook kan het whiteboard opdrachten beantwoorden en vertalen.

Nieuwe technologieën Ricoh toont op ISE de volgende technologieën: - Virtuele assistent: interactieve whiteboards met een door AI aangedreven assistent van IBM Watson; - Interactieve receptie: een Visual Communication Point dat een interactieve receptie toont; - Draagbaar vergadersysteem: de mogelijkheden van het Ricoh P3500M Unified Communication System zullen worden gepresenteerd - Beamers: standaard en korte afstandsprojectoren die worden gekoppeld met het Ricoh D5520 interactieve whiteboard  - Digitale bewegwijzering: oplossingen voor digitale bewegwijzering en het reserveren en vastleggen van vergaderruimtes. 

Klantcases Wouter Aarts, Product Marketeer, Ricoh Nederland, vertelt: “Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 98 procent van de werknemers enthousiast is over de introductie van nieuwe technologieën. Ze hebben behoefte aan de meest relevante en krachtige middelen om productiever en effectiever te werken. Wij brengen deze mogelijkheden graag tot leven op ISE.“ Naast productdemonstraties worden er ook praktijkvoorbeelden bij klanten getoond. Ricoh is te vinden in Booth B-176, hal 9 van de Smart Building zone. 

Gratis toegang  Bezoekers kunnen zich op http://www.ricoh-europe.com/ise2018 registreren voor een gratis toegangsbewijs voor ISE 2018 (t.w.v. €150,-).

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl