Ricoh lanceert eerste 3D print systeem voor hoogwaardige functionele materialen
11.11.2015

Ricoh lanceert eerste 3D print systeem voor hoogwaardige functionele materialen

Nieuwste innovatie en dienstenaanbod te zien op formnext  ‘s-Hertogenbosch, 10 november 2015 – Ricoh heeft de lancering van de RICOH AM S5500P aangekondigd; het eerste 3D printsysteem onder het Ricoh-merk. Het publiek krijgt het systeem voor het eerst te zien tijdens formnext in november in Frankfurt. Het nieuwe 3D printsysteem is medio 2016 verkrijgbaar in Europa.
De RICOH AM S5500P is een zeer snel, hoogwaardig systeem dat inspeelt op de behoeften van bedrijven voor innovaties binnen hun productieproces. Ricoh’s eerste 3D-print systeem is zeer geavanceerd en biedt het ondersteuning voor materialen zoals PA6 en PP, onder meer gebruikt in de auto-industrie.

In september 2014 lanceerde Ricoh de Additive Manufacturing Business (AM Business). Tot nu toe werden daarbij 3D printers van derden aangeboden, evenals een breed scala aan AM-diensten, zoals advies, 3D-datadesign en fabricage. De RICOH AM S5500P wordt onderdeel van het uitgebreide dienstenaanbod op dit gebied. 

De RICOH AM S5500P kan dankzij de zogenaamde SLS®-methode*1 voor Additive Manufacturing hoogwaardige, duurzame objecten produceren. Met deze techniek wordt poedermateriaal gesinterd door laserbestraling. Bij de SLS®-methode worden voornamelijk polymeerpoeders, zoals PA11*2 en PA12 gebruikt. Daarnaast zijn ook universeel toepasbare en uiterst functionele materialen als PA6 en PP*3 mogelijk. Dit printsysteem kan bijvoorbeeld zowel auto-onderdelen voor functionele testen als voor eindproducten produceren. Dankzij het grote modelleringsoppervlak van 550 mm (b) × 550 mm (d) × 500 mm (h) kan de RICOH AM S5500P tegelijkertijd verschillende soorten onderdelen fabriceren en grote onderdelen modelleren. 

Peter Williams, Executive Vice President van Ricoh Europe, zegt: "De lancering van de RICOH AM S5500P is niet alleen een mijlpaal in de bijna 80-jarige geschiedenis van Ricoh, maar ook een belangrijke stap vooruit in de ontwikkeling van de Additive Manufacturing-branche. Ons bedrijf zet zich in voor innovatie en ondersteunt de ontwikkeling van bedrijven in het digitale tijdperk. Juist daarom zijn we verheugd een krachtig nieuw systeem met uitgebreide end-to-end services te kunnen introduceren." 

Ricoh biedt complete ondersteuning aan organisaties die de mogelijkheden van Additive Manufacturing willen verkennen en inzetten voor hun bedrijf, zoals:

  • Diensten op het gebied van ontwerp en toepassing/engineering
  • Snelle productie van prototypen
  • Expertise in materialen
  • Mogelijkheden voor Additive Manufacturing
  • Afwerkingsdiensten
  • Aftersales ondersteuning

Ricoh ontwikkelde de RICOH AM S5500P in samenwerking met Aspect, Inc. Na de lancering van het product zetten Ricoh en Aspect voort om zo meer eigen producten te ontwikkelen en functionaliteiten te verbeteren.  
Ricoh op formnext 2015 in Frankfurt

Ricoh neemt deel aan formnext, de internationale beurs over additieve technologieën en werktuigbouw, van 17-20 november in Frankfurt. Vertegenwoordigers van Ricoh tonen op stand D20 in hal 3.1 de functies van de RICOH AM S5500P en ook de oplossingen voor ontwerp- en productieondersteuning belichten.

Voor meer informatie of voor een afspraak met een vertegenwoordiger van Ricoh tijdens formnext 2015 kunt u contact opnemen met chi-chung.man@ricoh-europe.com.
*1 SLS® (Selective Laser Sintering). SLS is een gedeponeerd handelsmerk van 3D Systems, Inc. *2 PA (polyamide): nylon. Polymeer poeder dat kracht en buigzaamheid biedt.  *3 PP (polypropeen): polymeer poeder, gekenmerkt door eigenschappen als licht gewicht, enorme duurzaamheid en hoge mate van buigzaamheid. 

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl