Ricoh lanceert grootformaat Print & Fold-systemen
12.01.2016

Ricoh lanceert grootformaat Print & Fold-systemen

‘s-Hertogenbosch, 12 januari 2016 – Ricoh heeft zijn grootformaat printerportfolio uitgebreid met twee zwart-wit “Print & Fold”-systemen, geschikt voor CAD- en GIS-toepassingen. De nieuwe MP W7100SP en de MP W8140SP zijn grootformaatprinters die het mogelijk maken om grote volumes met hoge snelheid te printen. Deze systemen printen met een snelheid van 10 en 14 A1-pagina’s per minuut met een resolutie van 600 dpi en hebben papierstations voor respectievelijk twee of vier papierrollen. Bovendien bieden deze systemen een hogere productiviteit wanneer ze verbonden zijn met de online vouweenheid Estefold 4211.
De MP W7100SP en de MP W8140SP hebben een eenvoudig te hanteren papierlade en een kleurenscanner. Hiermee kunnen documenten eenvoudig worden gescand en verstuurd naar e-mail. De scanner is ook nog eens los te koppelen om als losse scanner te gebruiken. Ook is het mogelijk om gescande documenten op te slaan naar een USB-stick of SD-kaart. En met de OCR-optie is het mogelijk om een digitaal archief met doorzoekbare PDF’s aan te maken. De interne digitale front-end van Ricoh ondersteunt PostScript Level 3 (PDF) en AEC-bestandsindelingen, zoals HP-GL, HP-GL/2(HP-RTL) en TIFF(CALS).

Met Ricoh’s PrintCopy tool kunnen klanten een groot aantal tekeningen centraal beheren. Deze tool ondersteunt AutoCAD®-bestandsindelingen, zoals DWG en DXF. De vele functies van deze tool omvatten onder anderen de mogelijkheid om tekeningen te scannen en vervolgens te printen op verschillende apparaten.

Zoals andere Ricoh-producten, hebben de MP W7100SP en de MP W8140SP een groot, gebruiksvriendelijk bedieningspaneel met LCD kleuren touchscreen display. Het scherm begeleidt de gebruiker en geeft systeemmeldingen weer, waaronder papier- en tonermeldingen en statusmeldingen van de vouweenheid. De miniatuurweergave en voorvertoningen van documenten voorkomen fouten en verbeteren de productiviteit.

Beide systemen zijn compact en kunnen volledig worden bediend vanaf de voorkant. Tot de beschikbare opties behoren een multistacker, dubbele stacker, scannerscheidingseenheid en een originelenhanger, waarmee de configuratie ook in kleine ruimtes past. Doordat de scanner los te koppelen is, kunnen er in intensieve productie-omgevingen meerdere mensen tegelijkertijd taken uitvoeren op het systeem.

De Estefold 4211 is een vouweenheid van het Duitse bedrijf ES-TE dat diverse vouwslagen biedt voor papier met een lengte tot wel zes meter. De vouweenheid kan zowel DIN- als aangepaste formaten verwerken en heeft een hoogvolume uitvoer op een handige en ergonomische hoogte.

 “Met deze systemen breidt Ricoh zijn ondersteuning voor de CAD- en GIS-markt uit”, zegt Anne Veldman, Product Manager Production Printing van Ricoh Nederland. “De MP W7100SP en de MP W8140SP bieden meer gebruiksgemak, verhoogde productiviteit, beeldkwaliteit en betrouwbaarheid en zijn, samen met de online vouweenheid, de perfecte “Print & Fold”-systemen voor zowel professionele printomgevingen als centrale repro’s. In het voorjaar voegen we een light variant toe aan deze lijn voor de minder intensieve gebruiker”

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl