Ricoh lanceert Pro™ 8200s voor uitgebreidere en meer flexibele productiemogelijkheden
01.12.2016

Ricoh lanceert Pro™ 8200s voor uitgebreidere en meer flexibele productiemogelijkheden

Den Bosch, 1 december 2016 - Ricoh heeft de Ricoh Pro 8200s-serie gelanceerd. Hiermee hebben grafimediabedrijven en centrale repro’s de mogelijkheid om een breed pakket aan applicaties te produceren. Daarnaast biedt de Ricoh Pro 82000s-serie meer productiviteit en kan het meer papiersoorten verwerken. De losblad zwart-wit productiesystemen uit deze serie stellen printprofessionals in staat om hun productiemogelijkheden te verbeteren en uit te breiden. 
Ricoh Pro 8200s
Ricoh Pro 8200s

De Pro 8200s-serie kan een grotere variëteit aan substraten verwerken. De High Capacity Interposer (HCI), een hoge capaciteit invoegstation, maakt het mogelijk om omslagen in kleur of inschietvellen toe te voegen na het fusingproces. Deze inline mogelijkheid stroomlijnt de productie.

Een andere mogelijkheid die maakt dat klanten hun dienstenaanbod kunnen uitbreiden, is de mogelijkheid tot het printen op bannervellen tot 700 mm. Een verbeterde stapelaar maakt het mogelijk om zwaardere media te gebruiken.

Huib Kolen, Business Development Manager, Ricoh Nederland, zegt: “De 8200s-serie stelt printbedrijven in staat om een breed scala aan toepassingen te produceren zonder dat er al te veel handmatige handelingen aan te pas komen. Door zeer uiteenlopende diensten te ondersteunen, helpen we klanten om een breder portfolio van printtoepassingen aan te bieden. Het productiesysteem vergroot de flexibiliteit van klanten, zodat zij kunnen inspelen op de vraag naar snellere doorlooptijden en strakkere deadlines.”

De Ricoh Pro 8200s-serie is volledig modulair en werkt met een actieve registratie voor dubbelzijdig printen. Het platform haalt printsnelheden tot 136 pagina’s per minuut en kan een VCSEL-beeldkwaliteit van 1.200 x 4.800 dpi aanhouden op een breed scala aan media tot 350 g/m², waaronder gecoate media. Het ondersteunt ook doorschijfpapier en voorbedrukte papiersoorten.

Huib Kolen voegt eraan toe: “Het feit dat printprofessionals kunnen printen op zwaardere en gecoate media, kleuromslagen kunnen inschieten, doorschijfpapier kunnen verwerken en banners kunnen produceren helpt hen om zich te onderscheiden en toegevoegde waarde te bieden. De hoge afdrukkwaliteit en eenvoud in gebruik zijn belangrijke eigenschappen voor een veeleisende productieomgeving.”

Het duurzame ontwerp van de productiesystemen en Ricoh’s TCRU-programma (Trained Customer Replaceable Unit) voor onderdelen die door getrainde operators kunnen worden vervangen, helpt om de uptime te maximaliseren.

In november is de Ricoh Pro 8200s-serie in Europa voor het eerst te zien tijdens Ricoh’s Open New Worlds evenement in het Customer Experience Centre in Telford, Verenigd Koninkrijk. Vanaf januari 2017 is de serie commercieel verkrijgbaar in Europa.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl