Ricoh lanceert Ri 1000 Direct to Garment-printer om snelle, kwalitatief hoogwaardige, flexibele kledingdecoratie te ondersteunen
15.03.2019

Ricoh lanceert Ri 1000 Direct to Garment-printer om snelle, kwalitatief hoogwaardige, flexibele kledingdecoratie te ondersteunen

’s-Hertogenbosch, 15 maart 2019 – Ricoh heeft de Ri 1000 Direct to Garment-printer (DTG) gelanceerd om creatieve printbedrijven een snelle en flexibele productieoplossing aan te reiken, die een uitzonderlijke beeldkwaliteit levert. 

Ri 1000 Direct to Garment-printer
De Ri 1000 combineert applicatieflexibiliteit met kwaliteit, snelheid en precisie

De Ri 1000 - die zijn debuut maakt op de Sign & Print Expo in Gorinchem van 26 tot en met 28 maart - biedt een krachtig antwoord op de groeiende vraag naar gebruiksvriendelijke, efficiënte en betaalbare oplossingen voor kledingdecoratie. Dit systeem helpt bedrijven om klantgerichte diensten voor nieuwe markten op te nemen in hun aanbod. Het versterkt de Ri 100 en Ri 6000 in Ricoh’s snelgroeiende portfolio van DTG-oplossingen.

De Ri 1000 is sneller is dan zijn voorganger, de Ri 3000, en levert een hogere printkwaliteit met een verbeterde resolutie van 1200 dpi x 1200 dpi. Hij ondersteunt CMYK plus witte inkt om schitterende resultaten te garanderen op textiel in elke kleur.

De uitgebreide toepassingsmogelijkheden van de Ri 1000 worden mogelijk gemaakt door een nieuwe pretreatment vloeistof die geschikt is voor 100% licht polyester en polykatoenmengsels. Zo creëert dit systeem nieuwe kansen voor kleding en textielproducten in een aantal sectoren, waaronder sportartikelen.

De snelle bediening en de productieveelzijdigheid zijn te danken aan de mogelijkheid om vlot te wisselen tussen meerdere stijlen van inlegplaten tot 406,4 mm x 508 mm. Dankzij het magnetische mechanisme van de Ri 1000 zijn de inlegplaten gemakkelijk vast en los te klikken zonder dat er extra gereedschap nodig is. Die flexibiliteit ondersteunt continue productie en een breed scala aan printmogelijkheden, variërend van kindermaten tot brede designs.

“De uitgebreide functionaliteit, productieflexibiliteit en veelzijdigheid van het Ri 1000 systeem maken het tot de ideale keuze voor gepersonaliseerde bedrukkingen op kleding en print-on-demand diensten”, zegt Lucas Stevens, Product Marketeer bij Ricoh Nederland. “Dit systeem levert de perfecte combinatie van slimme technologie, hoge printsnelheden en een hoge outputkwaliteit om creatieve printbedrijven in staat te stellen kansen voor echte bedrijfsgroei te grijpen. De vier Ricoh-printkoppen, het robuuste productontwerp en geavanceerde handigheden, zoals temperatuur- en vochtigheidssensoren plus precieze bewaking van de inkttoevoer, zorgen voor consistent betrouwbare resultaten van hoge kwaliteit.”

Het minimale onderhoud met aanpasbare reinigingsopties maximaliseert de uptime voor productie. Voor onderhoudstaken die niet geautomatiseerd verlopen, biedt het 7-inch touchscreen display van het apparaat slimme meldingen, die operators waarschuwen wanneer ze handmatige onderhoudstaken moeten uitvoeren.

Geïnteresseerden kunnen de Ri 1000 - die de titel van CES 2019 Innovation Awards Honoree in de wacht heeft gesleept - met eigen ogen in actie zien op de Sign & Print Expo, stand I112.

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl