Ricoh lanceert nieuwe software voor P3500M-videosysteem
16.10.2017

Ricoh lanceert nieuwe software voor P3500M-videosysteem

Ricoh Nederland – Ricoh lanceert nieuwe software voor het draadloze P3500M-systeem voor videoconferenties. De bijzonder handzame en compacte P3500M is nu volledig toegespitst op een nieuwe gebruikerservaring, zodat de gebruiker slimmer kan werken.
Veilig videovergaderen
Het systeem is in een handomdraai te configureren. De gebruiker wordt automatisch veilig aangemeld bij de vergadering, waardoor die niet meer zelf hoeft in te loggen. De P3500M meldt zich vanzelf aan met de clouddiensten van Ricoh. Het is een bijzonder gebruiksvriendelijk product, waarmee de gebruiker eindeloos veel haarscherpe videogesprekken kan voeren en gemakkelijk bestanden kan delen. Dat versoepelt de samenwerking met collega’s, zakenpartners en klanten, waarbij het niet uitmaakt welk systeem zij gebruiken of waar ze op het moment van het gesprek zijn. Dankzij de logische bediening is een introductie tot het apparaat overbodig en kunnen vergaderingen snel van start gaan.
ricoh P3500M
Het Ricoh P3500M-systeem voor videoconferenties
Dankzij de nieuwste software en de Endpoint Subscription kan de gebruiker via een lokale internetconnectie vanaf een pc rechtstreeks haarscherpe videogesprekken met één andere partij voeren en bestanden delen – zonder hoge investeringen in de huidige infrastructuur. De clouddienst van Ricoh heeft een eigen wereldwijd videonetwerk. De P3500M maakt voor maximale prestaties automatisch verbinding met het dichtstbijzijnde datacenter.

De Ricoh UCS Advanced-clouddienst maakt een uniek standaard video-adres aan, zodat de gebruiker eindeloos veel rechtstreekse videogesprekken kan voeren via bestaande videosystemen over IP of via Skype for Business. Reeds gedane investeringen worden zo goed benut. Ook kan er eenvoudig verbinding worden gemaakt met externe partijen.
Meerdere deelnemers
De P3500M heeft een breedhoeklens met een camerahoek van 125°. Daardoor kunnen er bijzonder veel deelnemers een gesprek bijwonen en lijkt het net of de aanwezigen daadwerkelijk bij elkaar zijn.

Wouter Aarts, Product Marketeer bij Ricoh, legt uit: “Onze klanten zijn op zoek naar oplossingen waarmee ze goed kunnen overleggen en samenwerken, ook bij lange afstanden en ingewikkelde projecten. Met cloudconferentiesystemen kunnen ze zo veel videogesprekken voeren als ze maar willen, zonder dat ze extra infrastructuur hoeven aan te schaffen. Alle communicatie via de P3500M is versleuteld en daardoor goed beveiligd.”

Ga voor meer informatie naar: http://www.ricoh.nl/producten/unified-communication-system/p3500.aspx

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl