Ricoh maakt uitgebreidere data-analyse mogelijk
07.09.2022

Ricoh maakt uitgebreidere data-analyse mogelijk

’s-Hertogenbosch, 7 september 2022 – Ricoh maakt bekend dat het RICOH Supervisor en RICOH ProcessDirector integreert om gebruikers in staat te stellen hun data-analytics uit te breiden. De integratie levert geavanceerde inzichten tot op documentniveau op. Ook geeft het inzicht in productievolumes en activiteiten van printer- en inserteroperators via aanpasbare dashboards. Klanten kunnen trends identificeren, knelpunten in de productie detecteren, het verbruik van consumables reduceren en bruikbare inzichten opdoen. Dit helpt hen om op nauwkeurige en efficiënte wijze consistente output te produceren in hun activiteiten. 

Print Service Providers to benefit from enhanced data analytics with RICOH Supervisor™ and RICOH ProcessDirector™ integration

RICOH ProcessDirector

RICOH ProcessDirector is de toonaangevende, leverancieronafhankelijke oplossing voor workflowautomatisering. De oplossing is speciaal ontwikkeld om data en processen te registreren, te transformeren en te beheren. Het helpt organisaties bij het stroomlijnen van activiteiten, het optimaliseren van de productiviteit, het verhogen van de winstgevendheid en het realiseren van 100% outputintegriteit. RICOH ProcessDirector is een schaalbare workflow- en communicatieoplossing die beschikbaar is via een abonnement of een licentie. Wereldwijd vertrouwen grafimediabedrijven, financiële en verzekeringsinstellingen, fabrikanten, retailers en overheidsinstanties op de oplossing. 

RICOH Supervisor

Ook RICOH Supervisor is leverancieronafhankelijk: het is geschikt voor elke productieprinter en software. Het biedt visualisatie van operationele data die grafimedia bedrijven helpt om het gebruik en de prestaties van hun apparatuur te beoordelen. Daarnaast maakt het handmatige dataverzameling overbodig en biedt het inzicht in hun doorvoer voor piekplanning op het gebied van capaciteit en voor bedrijfsgroei. RICOH Supervisor maakt optimaal gebruik van Internet of Things-technologieën (IoT): het voorziet gebruikers van de organisatiebrede inzichten in data die nodig zijn om strategische beslissingen en investeringen aan te sturen. De oplossing wordt uitsluitend aangeboden via een Software-as-a-Service-model (SaaS). Dit maakt grote IT-investeringen en langetermijncontracten overbodig. 

Trendrapporten genereren 

De koppeling van RICOH ProcessDirector en RICOH Supervisor stelt klanten in staat om op basis van historische data trendrapporten te genereren voor capaciteitsplanning, productieoptimalisatie en productiviteitsverhoging. Een ander pluspunt is dat gebruikers kansen identificeren, preventieve acties detecteren en meer zicht krijgen op parameters op exemplaarniveau en leveringsparameters voor meer inzicht in de kosten. 

De integratie is al een feit bij een Amerikaanse full-service direct mail-organisatie die drukwerkproductie, databeheer en creatieve diensten aanbiedt. Een woordvoerder van het bedrijf zegt: “Ricoh blijft zich onderscheiden van de rest. Eens te meer heeft het bewezen een uitstekende partner te zijn.  De combinatie van RICOH ProcessDirector en RICOH Supervisor is exact wat we nodig hadden om ons bedrijf succesvoller te runnen: het dashboard van de oplossing biedt meer data over de jobverwerking dan onze printers.” 

Een must

Gabrielle Impens, Senior Product Marketeer bij Ricoh Nederland, zegt: “Om te kunnen concurreren op de huidige markt voor production printing, moeten gebruikers voortdurend toegang hebben tot bedrijfskritische operationele data en bruikbare rapportages om hun activiteiten te verbeteren. Business intelligence-informatie is een bedrijfskritische succesfactor. Een must. Door de kracht van RICOH Supervisor optimaal te benutten om business intelligence toe te passen op data die RICOH ProcessDirector heeft verzameld, krijgen klanten op een presenteerblaadje de historische en tot op de minuut nauwkeurige operationele data aangereikt. Deze gebruiken ze vervolgens om datagestuurde investeringsbeslissingen te nemen die hun bedrijf vooruithelpen.” 

Ga voor meer informatie naar https://www.ricoh.nl/

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl