Ricoh ondersteunt Microsoft Universal Print
02.10.2020

Ricoh ondersteunt Microsoft Universal Print

Microsoft ontwikkelt Universal Print, een Microsoft 365-service die een intuïtieve, rijke en veilige afdrukervaring voor gebruikers mogelijk maakt, terwijl het IT helpt om tijd en moeite te besparen. Universal Print verplaatst de belangrijkste Windows Server-printfunctionaliteit naar de Microsoft 365-cloud, zodat organisaties niet langer on-premise printservers nodig hebben en geen printerstuurprogramma's op apparaten hoeven te installeren. Ricoh zal de Universal Print service van Microsoft ondersteunen op haar printers en in software oplossingen. Dit zal kort na de launch-aankondiging van Microsoft worden bekendgemaakt.
Organisaties die met Microsoft 365 naar de cloud zijn overgestapt, hebben hun adoptie van cloudservices en Universal Print versneld, omdat thuiswerkende werknemers en docenten nu vanaf elke locatie moeten kunnen afdrukken naar bedrijfs- of schoolprinters wanneer ze zijn verbonden met internet. Hoewel veel processen papierloos verlopen, hebben veel kritieke bedrijfsprocessen - vooral in het onderwijs, de gezondheidszorg en andere industrieën - nog steeds print nodig. Momenteel wordt de Universal Print service getest bij 2500 bedrijven en Microsoft verwacht deze dienst in december 2020 aan te kunnen bieden.

Wat is Microsoft Universal Print?

Universal Print biedt een gebruiksvriendelijke cloud print ervaring, die:

  •  het onnodig maakt om printerdrivers te installeren, omdat de service is ingebouwd in het Windows platform
  •  de noodzaak voor specifieke, apparaat-specifieke drivers wegneemt
  •  gebruikers helpt printers te vinden binnen en buiten hun huidige omgeving
  •  inzicht geeft in het gebruik van printers, de printbehoeften en printvoorkeuren
  •  print data veilig verwerkt als onderdeel van beveiligde Microsoft Office data en in lijn met Microsoft’s data management richtlijnen.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl