Ricoh Pro™ C5300 vergroot marktaandeel
29.07.2021

Ricoh Pro™ C5300 vergroot marktaandeel

‘s Hertogenbosch, 29 juli 2021 – Cijfers van IDC laten zien dat Ricoh marktaandeel heeft gewonnen in een aantal sectoren in de EMEA-regio. Dit ondanks het uitdagende bedrijfsklimaat in 2020.

Ricoh Pro C5300s
Het Ricoh Pro C5300s kleuren losblad productiesysteem zorgde mee voor groei van het marktaandeel in 2020

Marktaandeel

Volgens de Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker van IDC heeft het losblad kleuren instapproductiesysteem van de Ricoh Pro C5300s serie het marktaandeel van Ricoh in het eerste kwartaal van 2021 in belangrijke segmenten vergroot. Het rapport meldt:

  • Een stijging van Ricoh’s marktaandeel op basis van afzet van 22,1% in 2019 naar 26,8% in 2020 in IDC’s categorie Total Color Laser Production voor de EMEA-regio.
  • Een stijging van Ricoh’s marktaandeel op basis van afzet van 22,6% in 2019 naar 27,6% in 2020 in IDC’s categorie Color Laser Light Production (Color Light & Color Very Light).

De Ricoh Pro C5300s serie is de nieuwste modellenreeks in Ricoh’s losblad portfolio. Het productiesysteem is speciaal ontwikkeld om responsieve productie van kleine tot middelgrote oplages mogelijk te maken voor grafimediabedrijven, marketingorganisaties en centrale repro’s.  Denk bijvoorbeeld aan brochures, catalogi, briefkaarten en enveloppen.

Ricoh Pro C5300s serie

Het productiesysteem bouwt voort op het succes van zijn voorganger, de Ricoh Pro™ C5200s. Het maakt een grotere productieflexibiliteit, hogere printkwaliteit en breder serviceaanbod mogelijk.

Huib Kolen, Manager Product Marketing & Programs, Ricoh Nederland, zegt: “De groei van ons marktaandeel in een aantal belangrijke sectoren laat zien hoe we met de Ricoh Pro C5300 een antwoord bieden op een duidelijke vraag. In uitzonderlijk uitdagende tijden willen printomgevingen een veelzijdige oplossing voor lage productievolumes in hoge kwaliteit. Het productiesysteem heeft de mogelijkheid om met een snelheid tot 80 pagina’s per minuut en een maandelijkse duty cycle van 450.000 tal van creatieve applicaties te produceren. Dit levert een flexibele productiviteit op, die de winstgevendheid verhoogt.”

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl