Ricoh Pro™ TF6250 grootformaat UV-vlakbedprinter biedt veelzijdigheid en productiviteit voor de sign & display en decoratiesectoren
25.03.2019

Ricoh Pro™ TF6250 grootformaat UV-vlakbedprinter biedt veelzijdigheid en productiviteit voor de sign & display en decoratiesectoren

’s-Hertogenbosch, 25 maart 2019 – De markten voor signs, graphics en decoratie halen het maximale uit een breed scala aan applicaties en profiteren van een ongeëvenaarde flexibele productiviteit met de nieuwe Ricoh Pro™ TF6250 grootformaat UV-vlakbedprinter.

Ricoh Pro TF6250
De nieuwe compacte Ricoh Pro TF6250
Het compacte systeem van 2,5 m x 1,3 m is ontworpen om de sign & display, grafische en industriële sectoren te helpen om nieuwe kansen te grijpen in de markten voor industriële decoratie, interieur, verpakkingen, zeefdrukwerk en personalisatie.
Dit systeem, dat gebouwd is op basis van hetzelfde printplatform als de Ricoh Pro™ T7210, zorgt voor productiviteit, veelzijdigheid en een hoge beeldkwaliteit dankzij Ricoh’s krachtige drop-on-demand printkoppen. Ondersteund door zorgvuldig ontwikkelde inktsets, die een breder kleurbereik bieden dan de Pro T7210, biedt het indrukwekkende printsnelheden, gevarieerde substraatflexibiliteit en geautomatiseerd dagelijks onderhoud met één druk op de knop.
“De Ricoh Pro TF6250 stelt operators in staat om direct aan de slag te gaan en producten met een hoge attentiewaarde te produceren voor hun klanten”, zegt Lucas Stevens, Product Marketeer bij Ricoh Nederland. “Dat een grootformaat applicatie opvalt, is vaak te danken aan inkten die de hoogste kwaliteit leveren en zich hechten op een grote verscheidenheid aan ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan hout, metaal, glas en ook standaard sign- en displaymaterialen, zoals Forex, Dibond en acrylplaten. Daarom hebben wij twee UV-inktsets ontwikkeld. Pro TF6250 gebruikers kunnen een inkttype kiezen dat speciaal ontwikkeld is om een groot kleurbereik te garanderen voor de markt voor signs en graphics, of een inkttype met een hoge hechting dat ideaal is voor industriële applicaties.”
De Pro TF6250 heeft een toonaangevende productiesnelheid tot 64,6 m2/u en een true vlakbed-architectuur: de media worden op de tafel op hun plaats gehouden en het printsysteem beweegt boven de tafel. Dit systeem biedt een ongelooflijke mediaflexibiliteit om substraten met diktes tot 110 mm aan te kunnen. LED-technologie houdt het stroomverbruik laag en droogt de printresultaten bij lage temperaturen, waardoor het gebruik van dunnere substraten mogelijk is zonder risico op smelten of kromtrekken.
Op het gebied van onderhoud en gebruik blinkt dit systeem uit in eenvoud, waardoor printbedrijven het maximale halen uit hun technologie-investering. Geautomatiseerd dagelijks onderhoud reinigt de printkoppen om een optimale uptime te helpen garanderen. Registratiepennen helpen om een precieze registratie te handhaven, terwijl vier afzonderlijke vacuümzones de media op hun plaats houden, ongeacht hun vorm en formaat. De printkoppen worden door een automatische sensor aangepast aan de juiste hoogte om de nauwkeurigheid te handhaven. Mogelijkheden voor aflopend printen maken schoonsnijden overbodig.
De Ricoh Pro TF6250 is te zien op de Sign & Print Expo (stand I 112), 26 t/m 28 maart in Gorinchem.
Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl