- Ricoh ProTM VC60000 wint Elsevier’s goedkeuring op printkwaliteit
02.12.2015

Ricoh ProTM VC60000 wint Elsevier’s goedkeuring op printkwaliteit

‘s Hertogenbosch, 2 december 2015 – Na een periode van intensief testen, heeft een van de meest vooraanstaande uitgeverijen, Elsevier (onderdeel van RELX Group), het rotatie inkjet productiesysteem van Ricoh, de Ricoh ProTM VC60000, goedgekeurd en toegevoegd aan de lijst met goedgekeurde High Quality inkjet productiesystemen.
“Door de gehele testperiode heen was Elsevier zeer onder de indruk van de kwaliteit van de Pro™ VC60000. Ze waren zelfs zó onder de indruk dat ze hun lijst met goedgekeurde fabrikanten wilden openstellen om voordeel te kunnen halen uit deze nieuwe technologische ontwikkeling”, aldus Sander Sondaal, Directeur Production Printing, Ricoh Nederland.

"Digitaal printen kan resulteren in een betere kwaliteit dan offset “, legt Johan van Slooten uit, Senior Director Global Procurement - Direct Spend bij Elsevier. “De details en scherpte van de inkjet proefafdrukken geleverd door Ricoh waren naar onze mening inderdaad beter dan offset. Het productiesysteem is ook ideaal voor korte digitale oplagen. Elsevier wil deze apparatuur dan ook graag gaan gebruiken voor de on-demand productie van 1-stuks boeken.”

De veelzijdige kleuren Pro™ VC60000 wordt aangestuurd door de TotalFlow Print Server R600A, Ricoh’s eigen Digital Front End, ontwikkeld om aan veeleisende grafische omgevingen en toepassingen te voldoen.

Het productiesysteem bevat Ricoh’s duurzame printkoppen en hoge viscositeit inkten op waterbasis, waarmee een fysieke resolutie van max. 1200 x 1200 dpi wordt bereikt. De variabele druppelgrootte binnen elke pixel zorgt voor een zichtbaar betere afdrukkwaliteit.

De Pro™ VC60000 kan 100.000 A4-beelden per uur op 120 m/min afdrukken, met een maandelijks volume van max. 40 miljoen impressies. Het systeem ondersteunt ongecoate en gecoate offset media, maar ook speciaal inkjet papier en gerecycled papier tot 250 g/m2.

“De Ricoh Pro™ VC60000 is ontwikkeld met in ons achterhoofd de veranderende eisen van de zeer competitieve uitgeverijwereld,” voegt Sondaal toe. “Tot nu toe hadden al veel uitgeverijen ons verteld dat zij vonden dat digitale inkjet productiesystemen niet de juiste afdrukkwaliteit voor hoogwaardige boeken en tijdschriften in kleur kon leveren. Op een uitgeversevenement onlangs gehouden in Boulder, Colorado, USA, hebben we gedemonstreerd dat de Pro™ VC60000 nu wel aan de kwaliteitseisen voldoet, en eigenlijk een nog betere kwaliteit levert dan offset. Door de sterke businesscase voor het inkjet printen van korte (en lange) oplagen in kleur van boeken en tijdschriften, kunnen uitgeverijen nu hun voordeel halen, omdat het deuren opent naar nieuwe kansen. Denk hierbij aan het printen van boeken en tijdschriften die voorheen in offset werden gedrukt, of zelfs helemaal niet werden gedrukt.”

“De hoogwaardige technologie is ontworpen om uitgeverijen in staat te stellen om boeken en tijdschriften in kleur op hoge kwaliteit efficiënt en kosteneffectief te produceren in de aantallen die klanten van hun vragen. Elsevier’s erkenning toont aan dat zij, net zoals wij, ook geloven in hoogwaardige printprestaties.”

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl