Ricoh toner awarded Smithers Pira Certificate of Conformity for food safety
23.01.2019

Ricoh toner krijgt Smithers Pira conformiteitscertificaat voor voedselveiligheid

‘s-Hertogenbosch, 23 januari 2019 – De door Ricoh in eigen huis ontwikkelde Pro™ Print toners zijn door Smithers Pira goedgekeurd als voedselveilig. Dat zorgt voor een aanzienlijke uitbreiding van de applicatiemogelijkheden die grafimediabedrijven en centrale repro’s kunnen realiseren met Ricoh kleuren losblad productiesystemen die gebruikmaken van deze toners.
Smithers Pira certificering voor voedselveiligheid toegekend aan Pro Print toner die wordt gebruikt op Ricoh’s losblad digitale kleuren productiesystemen
Smithers Pira certificering voor voedselveiligheid toegekend aan Pro Print toner die wordt gebruikt op Ricoh’s losblad digitale kleuren productiesystemen

Na een uitgebreide testprocedure te hebben doorstaan, hebben Ricoh’s eigen toners een Smithers Pira Certificate of Conformity toegekend gekregen dat garandeert dat ze voldoen aan de EU-wetgeving voor voedselverpakkingen. Het Smithers Pira conformiteitscertificaat geldt voor zowel vierkleuren- als vijfkleuren modellen van de losblad kleuren productiesystemen van de series Ricoh Pro™ C9200, Ricoh Pro™ C9100, Ricoh Pro™ C7200 en Ricoh Pro™ C7100.

“Deze certificering biedt printprofessionals en ook hun klanten de mogelijkheid om voedselgerelateerde verpakkingsapplicaties te produceren op de Ricoh Pro C9200, Ricoh Pro C9100, Ricoh Pro C7200 en Ricoh Pro C7100 series”, zegt Sander Sondaal, Directeur, Commercial and Industrial Printing Group, Ricoh Nederland B.V.. “Wij willen ervoor zorgen dat professionele printbedrijven altijd zo goed mogelijk gepositioneerd zijn om nieuwe toepassingen of groeimarkten te omarmen. Deze certificering ondersteunt de continue inspanningen die wij daarvoor leveren.”

De migratie- en overzettesten werden door Smithers Pira uitgevoerd op polypropyleenfilm van 30 micron waarop zelfklevende etiketten waren aangebracht die waren bedrukt met Ricoh’s tonertechnologie.

Smithers Pira rapporteerde dat er onder de testomstandigheden geen significante migratie of overzetting werd waargenomen in Tenax, 95% ethanol of iso-octaan als levensmiddelsimulanten. Er werd een risicobeoordeling uitgevoerd voor gerelateerde niet opzettelijk toegevoegde stoffen (NIAS), waarbij de toners conform werden bevonden.

Bij gebruik achter een functionele sperlaag bleken Ricoh’s Pro Print CMYK-toners (plus wit en transparant voor de vijfkleuren modellen Pro C7200x en Pro C7100x) te voldoen aan de EU- en FDA-wetgeving voor levensmiddelenverpakkingen bestemd voor alle soorten levensmiddelen.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl