Ricoh voor zesde keer marktleider in Gartner's 'Magic Quadrant voor Managed Print en Content Services Worldwide'
06.01.2016

Ricoh voor zesde keer marktleider in Gartner's 'Magic Quadrant voor Managed Print en Content Services Worldwide'

’s-Hertogenbosch, 6 januari 2016 – Ricoh is voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot leader van Gartner’s ‘Magic Quadrant for Managed Print and Content Services Worldwide’. Ricoh’s visie op dit gebied en de manier waarop de organisatie projecten uitvoert, zorgt voor de positieve evaluatie van Gartner. 
Dit jaar toetste Gartner twee aspecten: Managed Print Services (MPS) en Managed Content Services (MCS). MPS is een dienst voor het optimaliseren van document output en het beheren van printdiensten. MCS wordt door Gartner omschreven als een totaaloplossing die communicatie van organisaties met de klant stroomlijnt en optimaliseert. 

Ricoh dankt de waardering van Gartner onder meer aan haar holistische aanpak. Deze unieke vijf fasen aanpak focust op het begrijpen, verbeteren, transformeren en beheersen van het gehele proces.

Daarnaast richt Ricoh zich op de IT-aspecten van printen, bedrijfsprocesautomatisering en -optimalisatie. Ricoh’s Services zijn erop gericht de analoge- en digitale informatie infrastructuur van organisaties te optimaliseren en beheren. Met een intensieve analyse brengt Ricoh in kaart hoe een organisatie deze informatie raadpleegt, gebruikt en bewaart, en identificeert hierbij inefficiënties in het verwerken en beheren van informatie. Met deze inzichten wordt een strategie gevormd waarmee de specifieke issues van de klant worden opgelost, inclusief documentprocessen, de optimalisatie van printerparken en change management. Tevens wordt getracht de druk op IT-afdelingen te reduceren.

Door medewerkers continu te trainen in MPS en MCS, zorgt Ricoh ervoor dat klanten hun IT kunnen verbeteren op het gebied van printen, automatisering en procesoptimalisatie.  Ga voor meer informatie over Ricoh's dienstenportfolio naar http://www.ricoh.com/services

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl