Ricoh wint designprijs met Accessibility-app
17.10.2017

Ricoh wint designprijs met Accessibility-app

Ricoh Nederland – Ricoh is bekroond met een Good Design Award voor de Accessibility-app op multifunctionele printers (MFP’s).

De Good Design Awards worden uitgereikt om doordacht design tot stand te laten komen en te belonen. Ricoh heeft één van de prijzen gewonnen als erkenning voor de inspanningen voor mensen met een visuele beperking.

Met de Accessibility-app op het Ricoh Smart Operation Panel kunnen de multifunctionele printers (MFP’s) van Ricoh ook effectief worden gebruikt door collega’s met een visuele beperking. Het scherm is voorzien van: 

  • extra grote knoppen, letters en tekens; 
  • omgekeerde kleuren, waardoor het scherm beter leesbaar is;
  • geoptimaliseerde contrastwaarden;
  • voorleestechnologie, zodat de gebruiker hoort wat op het scherm wordt weergegeven.

Ricoh Visual panel
Met de app kunnen ook mensen met een visuele beperking gebruik maken van multifunctionele printers.

De uitreikingscommissie roemde Ricoh als volgt: “Ricoh heeft zijn Accessibility-app heel logisch en zorgvuldig ontworpen. Er is al vanaf een vroeg stadium van het ontwerpproces rekening gehouden met de gebruikerservaring van mensen met een visuele beperking.” Verder gaf de commissie aan: “De Accessibility-app heeft geen enkele invloed op het gebruiksgemak van de gewone MFP’s en de bedieningswijze lijkt op die van slimme apparaten, waardoor de gebruiker een veilig gevoel krijgt en intuïtief aan de slag kan.” 

Marcel Kleintjens, Product Marketeer bij Ricoh Nederland: “Wij vinden dat efficiëntie voor iedereen binnen handbereik moet liggen. Daarom hebben we onze MFP’s zodanig ontworpen dat ze gemakkelijk in het gebruik zijn, met een intuïtieve bediening. Dankzij de Accessibility-app kunnen ook collega’s met een visuele beperking onze MFP’s in een handomdraai bedienen. Met dit soort oplossingen maak je de digitale werkplek écht voor iedereen toegankelijk." 

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl/producten/campaigns/a4-mfps-met-smart-operation-panel/

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl