homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Graphic Communications

Overtref klantverwachtingen met innovatief printwerk

Vergroot je concurrentievoordeel en overtref klantverwachtingen met de mogelijkheden in print. Bij Ricoh ondersteunen we je met slimme services en hardware, software en workflow-oplossingen op maat.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview

Ruim driekwart van de mkb’ers is voor 2020 voorbereid op digitale disruptie

’s-Hertogenbosch, 23 oktober 2018 - De digitale disruptie, de veranderende regelgeving en de economische verschuivingen zijn verschillende factoren die de markt voor mkb-bedrijven fundamenteel veranderen. Negen op de tien Nederlandse mkb’ers erkent de impact van deze factoren al. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Ricoh. 38 procent van de bedrijfsleiders in het mkb geeft aan op dit moment al zijn voordeel te kunnen doen met de digitale disruptie en nog 39 procent meent hier binnen twee jaar klaar voor te zijn.

NED Generation Innovate

Naast digitale disruptie verwacht een ruime meerderheid van de ondervraagden binnen nu en twee jaar ook klaar te zijn voor de economische verschuivingen (74%), de veranderende regelgeving (66%) en de toenemende automatisering (58%). Een derde van de mkb’ers denkt niet meer te bestaan in 2020, als ze niet innoveren als respons op de veranderingen in de markt. Voor meer dan de helft van de Nederlandse mkb-bedrijven is het uitbreiden van het bedrijf en het vergroten van de klantenkring het komende jaar topprioriteit. Om dit te behalen moeten mkb’ers traditionele aannames over groei aan de kant zetten.

Maurits Aalders, Director Marketing, Ricoh Nederland, zegt: "Het onderzoek is een soort wake-up call, maar het goede nieuws is dat mkb’ers zich bewust zijn van de veranderingen in hun markt en van de noodzaak om te innoveren. Dit is het moment om proactief te zijn en de confrontatie met de digitale disruptie aan te gaan."

Uit het onderzoek komen drie essentiële aspecten naar voren waar mkb-bedrijven zich op moeten focussen als het gaat over het inzetten van technologie:
  • Klantrelaties opbouwen met behulp van technologie die het ontwikkelen van producten en services versnelt. De helft van de ondervraagde mkb’ers erkent dat sterke klantrelaties belangrijk zijn.
  • Bijna driekwart van de mkb-leiders geeft aan dat technologie helpt bij het innoveren. Door slimme technologie in te zetten op de werkplek, verbeteren werkprocessen en neemt flexibiliteit en productiviteit toe.
  • Om het talent van werknemers optimaal te benutten, biedt technologie ondersteuning en bevordert het creatieve denkprocessen. Twee op de vijf mkb’ers wil zogenoemde ‘safe spaces’ creëren waar ruimte is voor experimenten. Hier wordt getest of nieuwe ideeën wel of niet succesvol zijn.

Aalders voegt toe: "We werken samen met mkb-bedrijven in heel Europa die de voordelen al inzien van een andere benadering van innovatie. De innovatiegerichte mkb’ers zijn beter in staat te concurreren met de grotere spelers. Of het nu gaat om het stroomlijnen van de productie, het versnellen van processen of om het experimenteren met manieren om klantrelaties te onderhouden.”

Meer informatie hierover vindt u op www.ricoh.nl/thoughtleadership.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company loopt Ricoh voorop in nieuwe manieren van werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl