S&P Global benoemt Ricoh tot member Sustainability Yearbook 2023
10.02.2023

S&P Global benoemt Ricoh tot member Sustainability Yearbook 2023

‘s-Hertogenbosch, 10 februari 2023– Ricoh is benoemd tot member van het Sustainability Yearbook 2023, en scoorde een positie binnen de 5% van de duurzaamste ondernemingen in de sector. Het jaarboek is samengesteld door S&P Global, een toonaangevende organisatie op het gebied van bedrijfsanalyses.

S&P Global benoemt Ricoh tot member Sustainability Yearbook 2023

Drie focusgebieden

Elk jaar beoordeelt S&P Global de duurzaamheid van grootzakelijke ondernemingen in drie focusgebieden: Environment (milieu), Social (maatschappij) en Governance (economie). In elke sector worden organisaties die zich het meest inspannen voor duurzaamheid opgenomen in het Sustainability Yearbook. Dit jaar evalueerde S&P Global wereldwijd ongeveer 7.800 organisaties in 61 sectoren, waarvan 708 organisaties uiteindelijk zijn opgenomen in het jaarboek.

Vijfde jaar op rij

In de sector computers, randapparatuur en kantoorelektronica stond één organisatie in de top 1%. Ricoh en vijf andere organisaties bemachtigden een plek in de top 5%. Dit is het vijfde opeenvolgende jaar dat Ricoh voor haar duurzaamheidsresultaten is opgenomen in S&P Global’s Sustainability Yearbook.

Bijdragen aan ESG-doelen

Ricoh zet continu in op een duurzame, maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Zo heeft de organisatie de 17 ESG-doelen uitgewerkt in de bedrijfsstrategie. Ricoh draagt bij aan de Sustainable Development Goals door maatschappelijke kwesties op te lossen vanuit de bedrijfsvoering en bij te dragen aan een duurzame samenleving. Voor klanten van Ricoh betekent dit dat oplossingen en diensten bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de klant. Denk hierbij aan het reduceren van het energieverbruik en het gebruik van nieuwe grondstoffen, bijdragen aan circulariteit en een niet-aflatende focus op het welzijn van mensen binnen de supply chain.

“Duurzaamheidserkenningen lijken soms niet tastbaar, maar vormen steeds meer het fundament voor duurzame bedrijfsvoering’, zegt Nicolette Kraay, SDG Impact Lead bij Ricoh Nederland. “Deze erkenning is het resultaat van Ricoh’s intrinsieke motivatie om duurzaamheid als integraal onderdeel van de bedrijfsvoering te positioneren”.

*Vanaf 7 februari 2023

Meer informatie

The Sustainability Yearbook - 2023 Rankings

Ricoh's Commitment to Society and ESG Index Inclusion and Recognition

Ricoh’s Approach to Seven Material Issues and ESG Targets 

|Over Ricoh|

Ricoh laat je werkplek echt voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Contact:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nlVolg ons!

  
Ga voor meer informatie naar
ricoh.nl of werktrends.nl