Strukton en Ricoh bekrachtigen strategische samenwerking
01.11.2019

Strukton en Ricoh bekrachtigen strategische samenwerking

Job done: samen méér dan 230 multifunctionele printers op (tijdelijke) locaties implementeren in zes weken

Strukton en Ricoh bekrachtigen strategische samenwerking

Met een ferme handdruk is de strategische samenwerking tussen Strukton en Ricoh nu officieel bekrachtigd. De twee toonaangevende bedrijven gaan een interessant partnership aan. De grootste uitdaging: altijd op iedere project- en kantoorlocatie goed en efficiënt kunnen scannen en printen. Dit zijn er méér dan 170. Met als belangrijke randvoorwaarden: CO2-reductie en investeren in duurzaamheid. 

Een interessante tender
Ricoh-accountmanager Jonathan Aalbers ontving van bouwbedrijf Strukton een interessante tenderaanvraag. Jonathan: “Strukton zocht een partner die ook ná de plaatsing en implementatie van de printers mee blijft denken in het efficiënter printen en het doorontwikkelen van de printmogelijkheden. En dat passend bij de dynamische werkomgeving van Strukton. Zo zochten ze voor de projectlocaties een flexibele inzet van de printfaciliteiten. Hiervoor heeft Ricoh een speciale ‘printerpool’ samengesteld.”

Marjoleine Voortman, Category Buyer Supply Chain van Strukton, over de tendereisen: “In de tender uitvraag is volop aandacht besteed aan onze veiligheidseisen en mvo-eisen. Wij zijn ons bewust van de impact van onze bedrijfsactiviteiten op het milieu. Hierbij zijn de eisen voor de ISO 14001-certificering belangrijk. Veel grondstoffen we gebruiken zijn eindig, daarom zetten we bij Strukton vol in op hergebruik van materialen en grondstoffen en energiezuinige apparatuur.”
De oplossingen van Ricoh sluiten hier goed op aan. Jonathan: “De Ricoh-toners worden hergebruikt en bevatten geen giftige stoffen. Onze printers zijn zeer duurzaam en energiezuinig en we voorkomen zoveel mogelijk lekstroom. Alles gericht op vermindering van het energieverbruik en de CO2-uitstoot. Twee belangrijke doelstellingen van Ricoh en Strukton.”

Belang van veiligheid
Jonathan: “Verder is veiligheid een belangrijke eis van Strukton. Zowel de fysieke veiligheid op de werkplek als de digitale veiligheid op projectlocaties. Zo zijn alle Ricoh-softwareoplossingen AVG-proof. De printers op de kantoorlocaties worden in het digitale ‘Strukton-netwerk’ gehangen. Hierdoor kan iedere medewerker printen op een printer met de Ricoh Pull print-software Streamline. Op de projectlocaties, waar de printers niet aangesloten zijn op het Strukton-netwerk, wordt er gebruikgemaakt van de veilige cloudoplossing Ricoh Smart Integration.” 

Samen de schouders eronder 
Voor het slagen van de opdracht, was transparantie in het complete tenderproces belangrijk. Binnen Ricoh was projectmanager Martin Snoek hiervoor verantwoordelijk. Martin: “Vanaf het allereerste begin hebben we duidelijk gemaakt dat het om een partnership gaat. Daarom vragen we ook een extra inspanning van Strukton als partner. Deze transparantie en duidelijkheid zijn de basis voor de goede samenwerking geweest. Door steeds alle stappen goed uit te leggen en de verwachtingen te managen, kom je samen heel ver. Door deze actieve werkhouding ontstond al snel vertrouwen en synergie.” 

Martin vervolgt: “Een grote uitdaging was het realiseren van een minimale impact op de dagelijkse Strukton-werkzaamheden. Natuurlijk verliepen sommige zaken net even anders. Iets wat kan gebeuren, veel belangrijker is hoe je het samen oplost. De klus is in zes weken geklaard omdat we het écht samen hebben gedaan.”

Een mooie toekomst 
Martin en Jonathan kijken terug op een mooi traject. Jonathan: “Het belangrijkste komt nu: het partnership verder waarmaken en uitbouwen. Er ligt een mooi fundament. Nu gaan we het printgebruik samen met Strukton verder optimaliseren. Met Ricoh Service Delivery Manager wordt het printgedrag in kaart gebracht en gekeken naar mogelijke winstpunten. Maar denk ook aan het document management system en andere mogelijkheden om het printgebruik te reduceren. Hierin gaan wij als Ricoh verder adviseren.”

Marjoleine van Strukton besluit: “Er wordt ook al nagedacht over een verdere uitbouw van het partnership. Denk aan het ‘verplaatsen’ van printen naar digitaal en de mogelijkheden voor plotters en andere mogelijke digitale innovaties. Op mvo-gebied blijven CO2-reductie, SROI (Social Return on Investment) en circulair werken een belangrijk ontwikkelpunt. Maar we kijken ook naar andere innovatieve technologische ontwikkelingen. Ook hierbij geldt de gouden regel: samen de schouders eronder zetten en weten wat je aan elkaar hebt!”

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl