homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview
Hybride Werken

Hybride Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom hybride werken.
Doe inspiratie op
Enteprise - Workplace Transformation
Cybersecurity & Cloud

Cybersecurity & Cloud

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom veilig werken en werken in de cloud.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Slim Werken

Slim Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom het optimaliseren van je bedrijfsprocessen.
Doe inspiratie op
Lets find your digital path to growth
Professioneel Printen

Professioneel Printen

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom nieuwe groeimogelijkheden in digitaal printen.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Klantcases

Klantcases

Praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen.
Doe inspiratie op
Case study - Mobile

Technologische investeringen onvoldoende gericht op het verbeteren van de werkbeleving

Optimale werkbeleving essentieel voor aantrekken en behouden personeel

‘s-Hertogenbosch, 23 februari 2023 – In veel organisaties blijven de technologische investeringen voor het verbeteren van de werkbeleving achter. En dat terwijl een optimale werkbeleving cruciaal is voor het aantrekken en behouden van talent. Dit blijkt uit recent onderzoek van Ricoh, dat werd uitgevoerd door Opinium en geanalyseerd door het Centre for Economics and Business Research (CEBR). Aan het onderzoek deden 1000 werknemers en 250 beslissers van Nederlandse organisaties mee. 

41% van de werknemers zegt dat de introductie van nieuwe technologieën binnen hun organisatie niet het gewenste effect heeft op hun werk(beleving). Mogelijk zijn werkgevers onvoldoende op de hoogte van de wensen en behoeften van hun werknemers als het gaat om digitale transformatie. En kunnen zij hier daarom geen passende invulling aan geven. Technologische investeringen leiden hierdoor vaak niet tot het gewenste resultaat.

Werkbeleving reden om bij werkgever te blijven
Als bedrijven niets of onvoldoende doen om de werkbeleving te verbeteren, kan dit gevolgen hebben voor de productiviteit én het aantrekken en behouden van talent. Meer dan een kwart van de werknemers (27%) noemt de arbeidsomstandigheden en werkbeleving namelijk als een belangrijke reden om bij hun huidige werkgever te blijven.

Vertrek talenten voorkomen
Werkgevers willen het vertrek van hun talenten vanzelfsprekend voorkomen. Want een werknemer vervangen is kostbaar. Toch zetten nog maar weinig bedrijven digitale werkplektechnologieën in om de werkbeleving te verbeteren. Zo maakt één op de vier Nederlandse organisaties nog geen gebruik van productiviteits- en projectmanagementsoftware (32%), automatiseringssoftware (28%) of hybride vergadertechnologie (27%).

Concrete oplossingen
Om werknemers zoveel mogelijk aan boord te houden, is het voor organisaties belangrijk om niet alleen om feedback te vragen aan werknemers. Natuurlijk is het belangrijk dat werknemers zich gehoord voelen, maar vervolgens moet deze feedback ook worden omgezet in concrete oplossingen op de werkplek.

Optimale werkbeleving, hogere loyaliteit
Door strategieën te implementeren en investeringen te doen waarbij de werknemer centraal staat, verbetert automatisch de werkbeleving en de loyaliteit van werknemers. Dit leidt dan weer tot waardevoller, efficiënter werk én betere resultaten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de meerderheid van de werknemers (62%) zich bewust is van de meerwaarde die zij aan de organisatie kunnen toevoegen als zij de juiste technologieën tot hun beschikking hebben.

Mens centraal bij transformatie
Eugene Kersjes, CEO van Ricoh Nederland, vertelt: “Organisaties investeren vooral in tools en technologieën om hun groei en toekomstbestendigheid te waarborgen. En om concurrerend te blijven. Daartegenover blijkt uit onderzoek dat zij er niet in slagen om met werknemers te communiceren over mogelijkheden om hun werk gemakkelijker, efficiënter en leuker maken. Als de werkomgeving niet optimaal is, is de kans aanwezig dat werknemers verder gaan zoeken.”

Kersjes vervolgt: “Daarom moet de werknemer centraal staan bij elke transformatie van een werkplek. Daarbij is het belangrijk dat organisaties écht luisteren naar de behoeften en uitdagingen van werknemers, en hier actief op inspelen. Dit is essentieel voor het aantrekken en behouden van talent, het stimuleren van samenwerking, het verhogen van de productiviteit én het zorgen voor een gevoel van voldoening binnen de hele organisatie.”

Bezoek voor meer informatie: www.ricoh.nl/insights en download het rapport.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company loopt Ricoh voorop in nieuwe manieren van werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl