Toelichting: Basisverificatie in Exchange Online stopt
16.09.2022

Toelichting: Basisverificatie in Exchange Online stopt

We zijn op de hoogte van de beslissing van Microsoft om de basisverificatie voor specifieke protocollen in Exchange Online (de gehoste versie van het Exchange Server messaging platform) vanaf 1 oktober uit te schakelen. Microsoft zal de instellingen voor SMTP-verificatie (Simple Mail Transfer Protocol) niet uitschakelen of wijzigen.  

SMTP-verificatie wordt gebruikt als onderdeel van de functie 'scannen naar e-mail' op Ricoh-apparaten. Microsoft blijft deze vorm van basisverificatie in de nabije toekomst ondersteunen. Microsoft zal de 'basisverificatie' (verificatie alleen gebaseerd op gebruikersnaam / wachtwoord) voor een aantal protocollen afschaffen, waarvan POP3S en IMAPS kunnen worden gebruikt voor nieuwere Ricoh-modellen. Deze protocollen worden alleen gebruikt om e-mail te ontvangen.  

Ricoh rolt binnenkort firmware-updates uit voor modellen die momenteel POP3S en IMAPS ondersteunen, om ondersteuning voor OAuth (vaak 'moderne authenticatie' genoemd) toe te voegen. Sommige Ricoh-klanten die Ricoh StreamLine NX gebruiken, moeten mogelijk hun configuratie aanpassen door OAuth te gebruiken, als momenteel basisverificatie wordt gebruikt. Dit kan worden uitgevoerd in de instellingen door "Connect to Office365" te selecteren in de "Select Server Type" en "From OpenID Connect Login" in de "OAuth Token Option". Als alternatief kunnen ze Microsoft Exchange Server gebruiken.  

We adviseren klanten om te controleren of ze een van de getroffen protocollen gebruiken en deze Microsoft-pagina te bezoeken voor verdere begeleiding. 

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl